Monedele Regelui Carol I

carturesti.ro
Cartea Monedele Regelui Carol I a aparut pentru prima data in anul 1932, la editura bucuresteana Cartea Romaneasca, intr-o serie de volume dedicata de autor, Mihail Gr. Romascanu, istoriei economice a Romaniei. Volumul de fata reproduce integral tex­tul acelei editii, inclusiv cele 11 planse expli­cative aferente.
 
Baterea monedei de 20 de lei, din aur, in 1868, a marcat aparitia primului «pol» romanesc. Echivalent al napoleonului francez. Dar moneda de 20 de lei, din aur, nu a putut fi emisa. Din cauza inscriptiei de pe avers, unde Regele Carol I era numit Domnul Romanilor. Si astfel cele 200 de exemplare ce au fost batute nu au putut fi puse in  circulatie. Spre a fi evitat un conflict cu Austro-Ungaria, care nu era de acord cu aceasta titulatura: Domn al Romanilor. – Adrian Vasilescu
  Sursa: libris.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!