Sapte sefi de stat in cartierul rau famat Vol.1

carturesti.ro
Trilogia de aur: Sapte sefi de stat in cartierul rau famat. Cartierul Primaverii – Volumul I

Cartea face parte din „Trilogia de aur”, alaturi de Buncarul presedintilor si Jefuitorii aurului Romaniei. Vreme de razboi

Dorim, prin acest volum, sa facem o analiza a Romaniei – cu accent pe cele mai importante evenimente din perioadele contemporana, capitalista, comunista si din perioada interbelica – din punct de vedere al razboiului, realizarilor si al partii intunecate, respectiv spionaj, tradare de tara, coruptie, asasini si asasinate. Pornind de la infiintarea cartierului Primaverii printr-un act de coruptie, „parintele” cartierului fiind regele Carol al II-lea, aceasta zona devine centrul de comanda al Romaniei, prin deciziile informale adoptate pe timp de pace si de razboi de fiecare dintre cei 7 sefi de stat care au locuit in cartier. Din analiza modului in care a aparut acest cartier si a transformarilor care l-au marcat, reiese ca evolutia sa este  reflectarea evolutiei societatii romanesti. Deciziile ce se luau/iau informal in cartierul Primaverii influentau/influenteaza soarta intregii Romanii. Carol al II-lea, Regele Mihai, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae  Ceausescu, Ion Iliescu, Traian Basescu si Klaus Iohannis au determinat/determina soarta Romaniei. Regele Mihai nu a locuit aici, dar are o proprietate in str. Mircea Eliade ( o strada a cartierului) nr. 12 (vezi documente anexa), mostenita de la predecesorul sau. Din pacate, actele de tradare din perioada regelui Carol al II-lea au, in continuare, repercusini asupra parcursului istoric al tarii. In analiza ne-am oprit si la generalul Victor Atanasie Stanculescu (locuitor al cartierului Primaverii), din cauza implicarii sale in lovitura de stat din decembrie 1989. Acesta a condus efectiv Romania, conform celor 5 puncte ale Planului „Nistru”, de la ora fugii lui Ceausescu (22 decembrie, ora 12.09) pana la aducerea lui Ion Iliescu, la Ministerul Apararii Nationale (22 decembrie, ora 16). Potrivit Parchetului General, evenimentele din decembrie 1989 au constituit o lovitura de stat si nu a existat vid de putere, intrucat conducerea Romaniei a fost preluata de armata, prin generalul Victor Atanasie Stanculescu.
  Sursa: libris.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!