Termenii si conditiile de utilizare

Ultima actualizare: 14.02.2022

Va multumim pentru accesarea platformei noastre https://istorieveche.ro. Vizitarea, navigarea sau folosirea informatiilor despre societatile, produsele si serviciile promovate pe platforma https://istorieveche.ro implica acceptarea Termenilor si Conditiilor pe care le vom detalia mai jos.

Platforma https://istorieveche.ro este proprietatea Sarmisoft SRL denumita in continuare Societatea si cu detaliile de mai jos:

Nume firmaSarmisoft SRL
Date fiscale37106702, J23/686/2017
AdresaStefanestii de Jos, jud. Ilfov, strada Florilor, nr 11, bloc J1, scara B, etaj 1, ap 105
Telefon0756836615 (timp de raspuns 1 zi lucratoare in intervalul 10:00 – 19:00)
E-mailcontact@istorieveche (pentru orice comunicare referitoare la platforma istorieveche.ro)

Societatea isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile de utilizare ale platformei fara nicio notificare prealabila, orice modificare devenind efectiva si producând efecte incepând cu momentul incarcarii site-ului. Accesând link-ul „Termeni si Conditii” se poate vizualiza cea mai recenta versiune a acestora.

Compania sau Societatea – inseamna societatea Sarmisoft SRL, persoana juridica romana,  cu sediul social in Stefanestii de Jos, jud. Ilfov, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J23/686/2017 CUI 37106702.


Administrator sau Administratori – inseamna persoana sau persoanele care adauga, modifica sau sterg continut de pe Platforma.

Articol – inseamna o postare sau pagina de web adaugata de administratorul/administratorii platformei

Utilizator – inseamna orice persoana fizica cu varsta peste 18 ani care se inregistreaza si foloseste platforma https://istorieveche.ro

Produs – inseamna orice serviciu sau produs fizic vandut de catre societate/platforma in magazinul online

Magazin online – un loc de unde utilizatorul poate cumpara produse prin intermediul internetului. Acesta este prezent aici: https://istorieveche.ro/magazin-online/

Platforma afiliata – un website extern Istorie Veche cu care societatea colaboreaza prin programe de afiliere

Date cu caracter personal – înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale (conform definitiei GDPR/RGPD)


Drepturi de Proprietate Intelectuală – toate drepturile imateriale cum ar fi dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii


Platforma – inseamna website-ul https://istorieveche.ro si toate subdomeniile adiacente.


Cum cumpar de pe istorieveche.ro?

Toate comenzile trebuiesc lansate din magazinul online prezent la aceasta adresa: https://istorieveche.ro/magazin-online/.
Fiecare comanda trebuie sa contina numele si prenumele cumparatorului precum si informatii despre contactarea acestuia, cum ar fi adresa de facturare si livrare formata din strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament dupa caz, precum si codul postal, localitatea si judetul adresei. De asemenea, utilizatorul trebuie sa transmita o adresa de email si un numar de telefon pentru orice produs fizic sau digital comandat din magazinul online, date ce vor fi folosite pentru a transmite facturile fiscale precum si pentru comunicarea ce se face ulterior intre utilizator si companiile de curierat cu care colaboreaza societatea.

Pentru produsele fizice (in speta carti) este disponibila plata online cu cardul bancar precum si plata ramburs la curier. 

Produsele digitale cum ar fi accesul la continutul premium sau carti digitale pot fi cumparate doar folosind plata online cu cardul bancar. Acestea sunt livrate in casuta de email a fiecarui utilizator dupa ce comanda este procesata de platforma. Mai jos sunt descrise cele 3 tipuri de produse digitale ce pot fi comandate in magazinul online:

  1. Produse digitale ce permit accesul lunar la continutul platformei: Acces lunar Istorie Veche premium, ce are pretul de 5.5 RON. După ce cumpără acest pachet se întâmplă următoarele lucruri pentru un utilizator:
    • utilizatorul este automat adăugat pe lista utilizatorilor care vor primi următoarea apariție a conținutului pe Istorie Veche
    • nu trebuie să facă nimic adițional ci doar să aștepte data de lansare în care va primi în căsuța de email linkul de acces și parola cu care va putea citi conținutul premium
    • primește noutăți frecvente de la Istorie Veche
    • nu va putea accesa continut premium publicat de platforma in lunile anterioare

     

  2. Produse digitale ce permit accesul anual la continutul platformei: Acces anual Istorie Veche premium ce are pretul de 55 RON. 2 luni sunt gratuite pentru aceasta optiune. După ce cumpără acest pachet se întâmplă următoarele lucruri pentru un utilizator:
    • utilizatorul este automat adăugat pe lista utilizatorilor care vor primi toate aparițiile conținutului pe Istorie Veche timp de 1 an de zile
    • nu trebuie să facă nimic adițional ci doar să aștepte data de lansare în care va primi în căsuța de email linkul de acces și parola cu care vei putea citi conținutul premium
    • primește noutăți frecvente de la Istorie Veche
    • va putea accesa continutul publicat de platforma doar in perioada de 1 an scursa de la data aparitiei urmatorului numar la care se adauga inca 11 numere
  3. Produse digitale ce permit accesul punctual la o anumita aparitie a continutului premium al platformei. Utilizatorul va putea accesa doar acel continut fara acces la numere viitoare sau anterioare aparitiei pe care a utilizatorul a cumparat-o. Pretul pentru acest pachet este de 6.5 RON.

Notă! Data de lansare pentru următorul număr este anunțată din timp atât în fluxul de noutăți din căsuța de email cât și pe rețelele sociale.


Modalitati de plata

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2).

Nu este perceput niciun comision suplimentar pentru tranzacții.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele PlatiOnline.

Siguranța informațiilor dvs. este garantată de faptul că PlatiOnline nu stochează datele confidențiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizată către banca procesatoare. În acest fel informațiile dvs. sunt în sigurantă.

Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

Pe extrasul de cont al bancii dumneavoastra va aparea un mesaj ce contine numele platformei noastre „istorieveche”.


Politica de livrare a produselor Istorie Veche

Produsele fizice comandate din magazinul online prezent pe platforma vor fi livrate prin platforma colete-online.ro dupa confirmarea telefonica a livrarii precum si a adresei de livrare. Taxa de livrare este de 19 RON pe colet, indiferent de locatia unde se face livrarea.

Livrarea se face doar in Romania in termen de 2-3 zile lucratoare.

Utilizatorul va fi notificat atat prin email cat si prin SMS despre stadiul livrarii si va putea urmari livrarea pe website-ul companiei de curierat aleasa de societate pentru acea livrare.

Produsele fizice comandate din magazinul online prin legaturi afiliate cu alte platforme vor fi livrate de acele platforme asupra carora societatea nu are control si nu isi asuma responabilitatea pentru livrarea intarziata sau esuata a acestora. Fiecare platforma afiliata are propria politica de livrare a produselor prezenta pe website-ul propriu. Utilizatorii trebuie sa citeasca si sa isi exprime acordul cu acele politici de livrare asupra carora societatea nu are control.

Produsele digitale cumparate din magazinul online sunt livrate imediat dupa confirmarea comenzii si platii direct in casuta de email a utilizatorului.


Politica de retur si/sau anulare a produselor/serviciilor

Orice produs fizic cumparat din magazinul online poate fi returnat in 30 de zile de la data cumpararii. Utilizatorul notifica returul la contact@istorieveche.ro iar societatea va prelua produsul de la adresa indicata de utilizator in emailul pe care il trimite la adresa de email specificata anterior. Returul banilor se va face in contul bancar specificat de utilizator doar pentru suma produsului/produselor returnate si nu si pentru taxa de livrare, numai dupa ce societatea se asigura ca produsul nu este deteriorat. Daca produsul este deteriorat, se va aplica o taxa de pana 80% din valoarea produsului, iar restul se returneaza utilizatorului. Daca produsul este distrus returul este refuzat.

Pentru orice retur se retine taxa de ridicare prin curier de 19 RON.

Produsele digitale cumparate din magazinul online pot fi returnate in urmatoarele conditii:

  • in cazul produselor digitale ce permit accesul lunar la continutul platformei, daca au trecut mai mult de 15 zile de la data achizitiei se calculeaza perioada ramasa nefolosita pentru respectivul produs si se returneaza folosind formula: zile nefolosite / 30 * 5.5
  • in cazul produselor digitale ce permit accesul anual la continutul platformei anularea se poate face in orice moment al derularii accesului; se calculeaza perioada nefolosita pentru respectivul produs si se returneaza folosind formula: zile nefolosite / 365 * 55
  • in cazul produselor digitale ce permit accesul la continut din platforma ce a fost publicat anterior cumpararii, anularea se poate face dupa maxim 15 zile de la data cumpararii.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului.


Drepturi de proprietate intelectuala


Toate textele, software-ul, imaginile, icoanele, denumirile comerciale, siglele, design-urile, mărcile comerciale, conţinutul original şi alte informaţii prezentate pe site sunt sau pot fi protejate in baza legii dreptului de autor.


Societatea deţine drept de autor pentru tot conţinutul original al site-ului, precum şi drept de autor pentru orice selecţie, coordonare, aranjament, lărgire, modificare sau actualizare a acestui conţinut.


Cu exceptia cazurilor prevăzute de lege, orice copiere, redistribuire, retransmitere, publicare sau exploatare comercială a oricarui material descărcat de pe site este strict interzisa fără acordul prealabil scris al societatii care detine platforma https://istorieveche.ro.


Utilizatorii nu obţin drepturi de proprietate asupra nici unui conţinut al Platformei prin descărcarea materialului de pe https://istorieveche.ro.


Parţile terţe, care au obţinut acordul prealabil scris al Societatii pentru a copia, redistribui sau publica orice material cu drept de autor, nu pot şterge nici o atribuire de autor, legendă cu marcă comercială sau notiţă privind dreptul de autor.

Întreg continutul Platformei si elementele de grafica, inclusiv dar fara a se limita la acestea, respectiv tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare – cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar – sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site) apartin Societatii.


Continutul Platformei, indiferent de zona in care se afla in site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al Societatii. Prin urmare, este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal.

Limitarea raspunderii

Societatea si Administratorii platformei vor depune eforturi sustinute pentru a actualiza si furniza informatii relevante pentru Utilizatori.


Societatea nu este raspunzatoare pentru orice pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din  informatii, detalii, poze/imagini sau articole inexacte de pe Platforma. In cazul in care Utilizatorii gasesc astfel de situatii trebuie sa contacteze Societatea la adresa de email contact@istorieveche.ro.

Politica de cookies

Cookies sunt fisiere mici care contin cifre si litere care pot fi plasate pe dispozitivul utilizatorului cand acesta viziteaza o pagina de pe https://istorieveche.ro. Platforma utilizeaza cookies pentru a putea imbunatati continuu experienta de utilizare, tinand cont de anumite preferinte ale Utilizatorului.


Cookies sunt folosite pentru:

Optimizarea functionarii Platformei
Pentru detectarea activitatilor frauduloase
Gestionarea preferintelor utilizatorului
Pentru redarea reclamelor relevante

Cum se folosesc cookie-urile? / Cum sunt folosite cookie-urile de către Platforma?

Cookies strict necesare pentru funcționarea Platformei

Acestea sunt cookie-urile strict necesare pentru funcționarea corectă a Platformei.


Cookies de analiză

Acestea arata daca un utilizator a mai vizitat platforma. In caz ca nu exista, Platforma va genera un nou astfel de cookie.


Cookies pentru publicitate

Aceste cookies arata daca un utilizator a vizualizat sau nu o reclama online, ce tip de reclama si timpul scurs de la vizualizarea acestei reclame.

Cookies pentru platformele sociale

Aceste cookies sunt folosite de retelele sociale (Facebook, Instagram, Twitter) si permit distribuirea continutului de pe https://istorieveche.ro pe aceste platforme. Societatea nu controleaza crearea si durata unui astfel de cookie. Pentru detalii, Utilizatorii pot vedea informatii pe website-urile respectivelor platforme.

Cum se sterg cookie-urie?

Daca un utilizator doreste blocarea, administrarea sau stergerea fisierelor cookie, poate schimba setarile browserului web.

Utilizarea https://istorieveche.ro fara refuzarea cookie-urilor inseamna consimtamantul Utilizatorilor pentru ca Societatea sa foloseasca tehnologia cookies si alte tehnologii similare in cadrul Platformei.

Legea aplicabila

Termenii si conditiile prezente precum si orice obligatii contractuale care decurg din sau in legatura cu acestia vor fi interpretati in conformitate cu legea romana. Orice neintelegere intre parti decurgand din interpretarea termenilor si conditiilor, ori in legatura cu acestea va putea fi rezolvata initial pe cale amiabila. In caz contrar, va fi supusa instantelor judecatoresti competente.

Instanta competenta este cea din Bucuresti, Romania.

Termenii si conditiile actuale se considera a fi acceptate din momentul in care Utilizatorul acceseaza Platforma https://istorieveche.ro si inlatura orice intelegere verbala intre Platforma/Societate si Utilizatori.

Administratorul/Administratorii Platformei isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment termenii si conditiile utilizarii https://istorieveche.ro.

error: Continutul este protejat!