Cetățile dacice din Munții Orăștiei sunt între cele mai cunoscute monumente antice din România, de importanță istorică și arheologică având în vedere că siturile reprezintă expresia civilizației Regatului Dac din secolul I a. Chr. – I p. Chr.
Rezultatele proiectului „Când viața cotidiană antică devine patrimoniu UNESCO. Scanarea, restaurarea digitală și contextualizarea artefactelor dacice din Munții Orăștiei” sunt puse la dispoziția tuturor care doresc informații validate științific cu privire la artefactele și monumentele dacice din Munții Orăștiei.
Catalogul cuprinde date despre artefactele și construcțiile care au fost scanate, digitizate și reconstituite digital în cadrul proiectului. Piesele se regăsesc în baza de date disponibilă la adresa http://dacit.utcluj.ro, împreună cu informațiile științifice aferente.
Sursa foto, text si catalog: fonduri-patrimoniu.ro
Catalogul este disponibil mai jos:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:
- Carturesti
- Litera
- Librex
- Libris
- Cartepedia
- Okian.ro
- Librarie.net
- Compania de Librarii Bucuresti
- Anticexlibris
Pingback: Dacii şi instalaţiile de stocare şi de distribuire a apei - Istorie Veche