Stramosii poporului roman

Cartea aceasta este o lucrare de cultura istorica si, totodata, o alternativa originala de rezolvare a unor enigme din Istoria Stramosilor Poporului Roman.
   A fost intocmita in scopul reamintirii de catre romanii de pretutindeni, mai ales a celor peste zece milioane care locuiesc in afara hotarelor tarii, a istoriei stramosilor lor, constituind astfel o punte de suflet permanenta intre ei si Tara. Ea se adreseaza, totodata, pasionatilor de istorie, elevilor si studentilor, sportivilor si militarilor, pensionarilor, precum si rebusistilor.
   Lucrarea prezinta intr-o scurta introducere, cateva concluzii ce decurg din analiza anumitor factori: locul geografic al teritoriului Romaniei, relieful, reteaua hidrografica si conditiile de clima; de asemenea, flora si fauna specifica; bogatia si frumusetea de neegalat a plaiurilor romanesti care au favorizat existenta vietii omului din vremuri stravechi. Sunt redate apoi, succesiv, cele patru capitole ale cartii.
   Pentru intocmirea lucrarii au fost consultate si folosite surse istorice diferite – aproape o suta de titluri – mentionate in Bibliografie. Instrumentul de lucru nu a fost cercetarea stiintifica ci rodul acesteia, folosind indeosebi materialele intocmite (expuse) de Muzeul National de Istorie, colectia numerelor revistei „Magazin Istoric”, precum si cele realizate de Institutul Roman de Tracologie..
   De asemenea, s-au prezentat multiple ilustratii, care dau viata timpului, „insufletind documentul” si-l fac mai inteligibil, contribuind la reamintirea istoriei stramosilor si din .. „cronici in imagini”. S-a realizat astfel o imagistica relevanta din domeniul sculpturii, arhitecturii, picturii, arheologiei, dar si al faunei si florei Romaniei. Unele ilustratii prezinta tezaure arheologice celebre si multe comori ale toreuticii orfevrierilor traco-daci, comparabile cu cele ale regilor greci sau ale faraonilor egipteni, iar altele zugravesc zei, personalitati deosebite si razboaie, precum si impunatoare constructii, cetati si monumente de neegalat. La introducere au fost prezentate si ilustratii privind peisaje din frumusetile Patriei, belsugul mamiferelor salbatice specifice faunei codrilor si muntilor Romaniei, precum si stralucirea spirituala a marilor culturi ale triburilor bastinase care au populat aproape de 8.000 ani spatiul carpato-dunarean si pontic. Pe parcursul lucrarii, s-a folosit frecvent harta (majoritatea celor prezentate fiind concepute si desenate de autor). Aceasta reprezinta „timpul si spatiul istoric” si care, reamintim, este un document de lucru ce cuprinde sintetic multiple date, evenimente si situatii. Pentru usurinta intelegerii, textul este inlocuit prin semne conventionale – prezentate la „Legenda” – care simplifica explicatiile prin sintetizare si determina scurtarea timpului de „citire”.
  Sursa: libris.ro



Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

1 thought on “Stramosii poporului roman”

  1. NU exista stramosi ai unui popor roman. Poporul român apare din condeiul fanariotilor prin falsificarea Constitutiei in 1866.
    Daca vrem sa facem geneza unui asazis popor român, el apare in 1866 din 90% Moldo-Valahi si 10% VENETICI. Poporul milenar geto-dac care era SCLAVUL fanariotilor fara drept de vot universal este sub puterea politica a fanariotilor si a bisericii grecesti adusa de acestia datorita turcilor. Astfel li s-a schimbat denumirea si falsificat istoria de o mana de lepre.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!