Roma. Nasterea celui mai mare Imperiu al Antichitatii

carturesti.ro
Anthony Everitt, autor al biografiilor lui Cicero, Augustus si Hadrian, care au devenit bestselleruri, ne prezinta povestea impresionanta a Romei si a ascensiunii sale remarcabile de la un targ agrar obscur la cel mai mare imperiu pe care l-a cunoscut Antichitatea.
 
Aparand ca un mic oras intr-un grup de sate de deal in secolele al VIII-lea – al VII-lea i.Hr., Roma a devenit puterea preeminenta a lumii antice. Everitt transforma povestea ascensiunii Romei catre glorie intr-un bestseller erudit, plin de lectii valabile si pentru epoca noastra. El face cronica luptei dintre patricieni si plebei care a definit politica Republicii. Arata cum strategia vicleana a Romei de a oferi cetatenie supusilor sai infranti a fost fundamentala in expansiunea dominatiei imperiului sau infloritor. Si subliniaza coroziunea normelor constitutionale care a insotit expansiunea imperiala a Romei, pe masura ce obiceiurile vechi ale compromisului politic au cedat locul violentei si razboiului civil. La final, puterea si bogatia inimaginabile au corupt virtutile traditionale ale Republicii, iar Roma a triumfat peste tot, mai putin intre granitele sale.
 
Declinul si caderea Romei fascineaza de multa vreme istoricii, dar povestea modului in care a fost cucerit imperiul este la fel de impresionanta. In Roma. Nasterea celui mai mare imperiu al Antichitatii, unul dintre cei mai respectati cronicari ai lumii antice ne spune aceasta poveste intr-un mod care va atrage, va informa si va lumina mintea cititorului modern
 
Eleganta, cursiva si fara de greseala – introducerea perfecta in acest subiect. – The Spectator
 
O lucrare antrenanta, care va captiva si va informa de la inceput pana la sfarsit. – Booklist
 
Istorie fascinanta si o lectura de zile mari. – Chicago Sun-Times
 
Istoria mareata a ascensiunii necontenite de 500 de ani a unui simplu oras catre statutul de imperiu. – Kirkus Reviews

Traducere din limba engleza de Ioan Ciuperca.
Sursa: librex.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!