Securitatea 1948-1989 Vol.2

carturesti.ro
Securitatea 1948-1989. Monografie. Volumul al II-lea

„Mana inarmata a dictaturii proletariatului”, „Sabia si scutul” regimului, organul mereu „treaz in orice moment, in orice loc s-ar gasi”. Acestea au fost apelativele prin care chiar unul din cei mai importanti oameni ai regimului, de dupa 1965, Vasile Patilinet, desemna Securitatea – o institutie a carei existenta numara 41 de ani si care a avut perioade in care personalul sau a depasit cifra de 22.000 de oameni.
 
Volumul de fata, al doilea din seria celor trei dedicate monografiei Securitatii, reprezinta continuarea proiectului de cercetare al colectivului din cadrul Serviciului Cercetare Editare al C.N.S.A.S. concretizat, in prima faza, cu aparitia, in 2016 a unui prim volum. Acesta a cuprins o prezentare sintetica a predecesorilor institutionali ai Securitatii, a evolutiei structurii organizatorice, dar si o analiza a subordonarii interne si externe a Securitatii. De asemenea, au fost evidentiate relatiile cu celelalte structuri de forta ale regimului comunist din Romania (Militia, Trupele de Securitate, Justitia, Sistemul penitenciar si Ministerul/Departamentul Cultelor) dar si colaborarea cu institutii similare din alte state socialiste. – Liviu Marius Bejenaru, Liviu Taranu
  Sursa: libris.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!