- iunie 17, 2022
Vă invităm la un nou eveniment organizat de Muzeul Național de Istorie a României în cadrul proiectului european DAeL – e-Peisajele arheologice ale Dunării / Danube’s Archaeological e-Landscapes. Intitulat “Industry Forum”, evenimentul are loc la sediul Muzeului Național de Istorie a României, luni – 20 iunie 2022, cu începere de la ora 10.30. Marți – 21 iunie 2022 va fi organizată vizita documentară la Centrul Expozițional Documentar – Muzeul Școlii de Arhitectură și Atelierul Experimental MAC POPESCU din cadrul UAUIM, precum și la CINETic – Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative din cadrul UNATC, parteneri ai MNIR în cadrul acestui eveniment.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Centrul Expozițional Documentar – Muzeul Școlii de Arhitectură și Atelierul Experimental MAC POPESCU, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” – CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative), Augmented Space Agency, IMATECH, Complex Systems Development, Gigapixel Art, Institutul Național al Patrimoniului și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) este partener instituțional în cadrul proiectului european „Danube’s Archaeological e-Landscapes. Virtual archaeological landscapes of the Danube region” (e-Peisajele arheologice ale Dunării. Peisaje arheologice virtuale ale regiunii dunărene / acronim DAeL), un proiect multianual, finanțat de Uniunea Europeană prin programul transnațional Interreg – Dunărea (Interreg – Danube Transnational Programme).
Patrimoniul arheologic bogat și divers din punct de vedere cultural al regiunii Dunării este o parte integrantă a patrimoniului cultural al continentului european. De asemenea, acesta oferă un mare potențial pentru dezvoltarea turismului, dar se confruntă în mod constant cu provocarea de a nu fi cunoscut și recunoscut pe măsura valorii sale. Noile tehnologii pot ajuta în prezent la vizualizarea patrimoniului arheologic într-un mod complet nou și îl pot face accesibil publicului într-un mod atractiv.
În acest context, luând în considerare faptul că posibilitățile tehnologice de realizare și prezentare a vizualizărilor digitale pentru patrimoniu arheologic (deopotrivă situri, monumente și artefacte) se dezvoltă într-un ritm deosebit de alert, în special în ceea ce privește „industria” patrimoniului cultural și sectoarele industriilor creative asociate, Muzeul Național de Istorie a României – unul dintre partenerii instituționali din cadrul proiectului european DAeL – organizează un forum adresat acestora, o reuniune profesională cu tematică inovativă ale acestui domeniu de interes foarte recent. Acest tip de reuniuni (denumite generic “industry forums”) au scopul de a încuraja cooperarea dintre dezvoltatorii/furnizorii de noi soluții digitale (reprezentanți ai industriilor creative), curatorii/managerii de patrimoniu arheologic, respectiv diverși factori de decizie și deținători de interese în legătură cu acest subiect.
Evenimentul va avea loc luni – 20.06.2022, la sediul Muzeului Național de Istorie a României, corp strada Poștei, etaj II – sala Mihai Viteazul. Accesul se va realiza prin intrarea B a muzeului, pe baza invitației.
Sursa: https://www.mnir.ro/portfolio/dael-industry-forum-bucuresti/
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:
- Carturesti
- Litera
- Librex
- Libris
- Cartepedia
- Okian.ro
- Librarie.net
- Compania de Librarii Bucuresti
- Anticexlibris