Autor: Adrian Anghel
Am decis sa aducem regulile de pe grupul de Facebook si de pe Telegram si pe pagina de Facebook. Am scris prima data un text mai personal in 2017, in care am povestit despre exagerari. Am povestit despre cine suntem noi in 2020 si motivatia pentru care ne-am apucat sa documentam articole premium in anul 2021.
In plus, avem termeni si conditii in mod clar care arata ca acest site este o proprietate privata. Istoria Romaniei apartine tuturor romanilor fara exceptie, dar modul in care o prezentam noi aici ne apartine.
Nu putem sa mai toleram oamenii negativi, care devin toxici. Stim foarte bine ca traim intr-o lume in care se scoate in evidenta senzationalul, iar oamenii tind sa se tribalizeze in bule pe retelele sociale. Cunoastem foarte bine ca daca am fi mai agresivi cu textele probabil am face mai mult trafic decat facem acum, dar nu asta ne caracterizeaza. Nu umblam neaparat dupa click-uri, desi ne dorim trafic pentru a monetiza o parte din lucrurile pe care le mai promovam din cand in cand.
Site-ul este sustinut financiar in proportie de 99% de catre fondatorul si proprietarul website-ului, adica subsemnatul. Mai sunt 3 parti, nesemnificative acum, dar care sper sa creasca in viitor, mai ales prima din lista de mai jos:
- Veniturile de la utilizatorii care au decis sa cumpere acces pentru continutul premium si carora le multumesc in mod special. De fiecare data cand cineva cumpara acces, ne da un imbold sa continuam.
- Venituri de marketing afiliat, care se intampla atunci cand cineva da click pe un link cu o recomandare de carte si cumpara folosind acel link.
- Venituri din reclame Google, care sunt nesemnificative per total.
Cele 3 puncte de mai sus reprezinta 1% din cat are nevoie site-ul ca sa supravietuiasca. Restul este momentan un efort financiar personal si privat.
Asa ca nu voi mai tolera oamenii care vor sa propage doar zvonistica legata de istorie si care vor sa faca doar galagie. Regulile de bun simt pe care le voi urmari incepand cu iulie 2022 sunt cele de mai jos si se vor aplica peste tot unde comunicam texte de istorie:
- Orice discutie despre politica actuala este interzisa. Site-ul istorieveche.ro este despre aflarea de lucruri noi din istorie, nu despre distorsionarea prezentului folosindu-ne de istorie. Nu vorbim despre conspiratiile ocultei mondiale, ezoterism sau orice alte povesti legate de masonerie. Nu este loc pentru asta aici.
- In comentarii sunt interzise linkuri catre alte website-uri sau bloguri personale. Acceptam doar academia.edu, researchgate.net, digibuc.ro, biblioteca-digitala.ro, sau alte site-uri care aduc valoare prin resursele pe care le gazduiesc.
- Fii politicos/politicoasa. Injuriile, atacurile la persoana sau calomniile sunt strict interzise. Autorii vor fi initial avertizati si mai apoi vor avea accesul blocat pe pagina de Facebook, Instagram, Telegram sau grupul de Facebook. Vrei respect, ofera respect.
- Pe grupul de Facebook sau pe Telegram, nu face postari cu titlu de senzatie. Evita articolele care au titlu de clickbait. Nu vor fi aprobate de catre administratori. Pune in schimb articole care au bibliografie si trimitere catre carti sau articole de specialitate.
- Pune sursa unei poze. Daca postezi poze, nu uita sa adaugi sursa de unde ai luat poza. E un semn de respect pentru autor.
- Nu pune comentarii xenofobe sau rasiste. Traim intr-o lume cu foarte multe drepturi si libertati insa si cu destul de multe obligatii. Nu desconsidera alte persoane pe baza rasei, religiei sau a vietii private. Nu e treaba ta.
In final, toate articolele din continutul premium au si autorul sau autoarea in dreptul fiecaruia. Va rog mult sa ii respectati si pe editorii cu care colaborez. Imi sunt foarte dragi toti si sunt oameni faini.
Toate editiile lansate pana acum se gasesc in lista de mai jos:
Aici articolul din 2017: Dacomania si dacopatia – doua cuvinte care nu exista
Aici articolul din 2020: Un pic de istorie despre Istorie Veche
Aici articolul din 2021: Cunoastem fragmente de istorie
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:
- Carturesti
- Litera
- Librex
- Libris
- Cartepedia
- Okian.ro
- Librarie.net
- Compania de Librarii Bucuresti
- Anticexlibris