Ziua Porților Deschise la Micia – Festivalul Micia Rediviva

libris.ro

 
📌  Suntem încântați să vă prezentăm primul eveniment al toamnei : „Micia Rediviva”, ediția a VI-a, festival de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu. 
🗓️Când? Duminică, 8 septembrie 2024 începând ora 10:00.🕙

🧭Unde? Pe platoul Amfiteatrului Roman din situl arheologic Micia, com. Vețel.

⭐Vă așteptăm pentru o zi  plină de acțiune, în care colegii noștri au pregătit tabere militare, ateliere de gastronomie antică, meșteșuguri și jocuri romane, concursuri cu premii, demonstrație de lupte intre gladiatori, ghidaj în sit.

⭐️Evenimentul este în același timp și „Ziua Porților deschise” pe șantierul arheologic de la Micia.

* * *

Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva în parteneriat cu Filiala Deva a Asociației Terra Dacica Aeterna, Siebenbürgische Rettungsriesenschanuzer (SRRSZ) și Primăria comunei Vețel, organizează duminică, 8 septembrie 2024, festivalul de reconstituire istorică și educație pentru patrimoniu „Micia Rediviva”. 
Aflat la cea de-a șasea ediție, Festivalul „Micia Rediviva” își propune să atragă atenția asupra unui patrimoniu arheologic deosebit de valoros, dar și să transmită publicului interesat, într-un limbaj accesibil și atractiv, rezultatele cercetărilor arheologice de aici. Evenimentul este în același timp și „Ziua  Porților Deschise” pe șantierului arheologic Micia.

Muzeul Național de Istorie a României este singurul muzeu din Uniunea Europeană certificat să desfășoare activități finanțate prin Programul “Corpul European de Solidaritate”. În acest context, situl de la Micia este, începând din acest an, singurul sit arheologic certificat pentru activități ESC. Campania de cercetări arheologice din acest an precum și Festivalul “Micia Rediviva” beneficiază de prezența, creativitatea, tinerețea și ajutorul primului grup de voluntari europeni sosiți prin programul Corpul European de Solidaritate. 

Vă așteptăm, așadar, duminică, 8 septembrie 2024, începând cu ora 10.30 pe platoul Amfiteatrului Roman din cadrul sitului de la Micia, com. Vețel, jud. Hunedoara unde voluntarii ESC, membrii colectivului de cercetare și Terra Dacica eterna au pregătit un program special și surprize pentru toți vizitatorii.
Dr. Mihaela Simion (MNIR), reponsabil științific al șantierului de cercetare arheologică sistematică Micia
https://facebook.com/events/s/editia-a-vi-a-micia-rediviva-f/1033231585192694/
https://www.facebook.com/share/p/KzAZSa539F1D3mQP/


Sursa: https://mcdr.ro/index.php/ro/expozitii-si-evenimente/expozitii-permanente/169-ziua-portilor-deschise-la-micia-festivalul-micia-rediviva/2024-09-08-10-00


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!