Al Doilea Razboi Mondial. O scurta istorie

carturesti.ro
Dupa distrugerile fara precedent provocate de Marele Razboi, lumea tanjea dupa o pace de durata. Cu toate acestea, invingatorii au pretuit mai mult razbunarea decat stabilitatea si au solicitat despagubiri importante din partea Germaniei pentru a preveni reinarmarea acesteia. Rezultatele, dupa cum descrie eminentul istoric Norman Stone in acest volum, au fost dezastruoase.
In Al Doilea Razboi Mondial, Stone ne ofera o relatare remarcabil de concisa a celui mai ucigator razboi din istoria omenirii, aratandu-ne cum a prins viata conflictul din cenusa Primului Razboi Mondial.
Profesionist desavarsit, Stone conduce cititorii prin toate etapele conflictului. Al Doilea Razboi Mondial reprezinta o contributie extrem de valoroasa la intelegerea secolului XX si a conflagratiei sale definitorii.

Doar un virtuoz putea, in spatiul ocupat de un eseu mai lung, sa acopere luptele de pe toate fronturile si sa mai gaseasca loc. Norman Stone are un talent real de a spune multe intr-un spatiu concentrat, majoritatea sectiunilor acestei carti fiind capodopere ale conciziei. – Richard J. Evans, New Statesman

O istorie antrenanta… Novicii vor avea parte de o introducere placuta, iar cititorii educati nu vor rata prologul si epilogul, nici comentariile prin care autorul isi exprima cu curaj opinia… Cititorii de toate felurile vor descoperi ca au numeroase lucruri la care sa se gandeasca. – Kirkus Reviews

Traducere din limba engleza de Cora Radulian.
Sursa: librex.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!