UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE – 165 de ani

carturesti.ro

La 24 ianuarie 2024 se împlinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor, care a fost realizată într-o primă etapă sub forma dublei alegeri a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn în Moldova, iar apoi în Țara Românească. Această uniune a fost deplin înfăptuită trei ani mai târziu printr-o unificare politico-administrativă, prin crearea Parlamentului și a guvernului unic (22 ianuarie 1862).

Momentul pe care îl sărbătorim în 24 ianuarie simbolizează începutul formării statului român modern. Cuza este rememorat pentru contribuțiile sale semnificative, inclusiv reforma agrară în urma căreia au fost împroprietăriți peste 490.000 de țărani.

Vă așteptăm la muzeu pe 24 ianuarie pentru a sărbători această zi istorică, cu intrare gratuită pentru toți vizitatorii! 🤗

(Informațiile istorice au fost furnizate de Dr. Ovidiu Muntean)

Sursa: https://mnit.ro/-/2024/01/22/unirea-principatelor-romane-165-de-ani/Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!