Recomandare carte de istorie – Glorie si tragedii

carturesti.ro
Glorie si tragedii. Momente din istoria Serviciilor de informatii si contrainformatii romane pe Frontul de Est(1941-1944)

• Documente SSI despre crimele comise de NKVD asupra populatiei romanesti din Basarabia si Bucovina
• Purtarea „mizerabila” a evreilor comunisti din Basarabia la retragerea Armatei Romane
• Atentatori legionari dirijati de NKVD 
• Organizarea si functionarea SSI 
• Documente, instructiuni si metodologii despre organizarea, structura, mijloacele, metodele si tehnicile folosite in activitatea de informatii si contrainformatii
 
Ion Lissievici (1896-1974), eroul acestei carti, a fost ofiter de elita al Armatei Romane si a condus serviciile de spionaj in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa prabusirea regimului antonescian a indeplinit functia de director general al Serviciului de informatii din Ministerul de Razboi. Timp de 15 ani, a fost detinut in temnitele regimului comunist din Romania pentru „vina” de a fi facut parte din serviciile secrete „burghe- zo-mosieresti”.
 
Si daca nu am reusit pana acum sa le ridicam inca tuturor eroilor cate un monument – pentru ca adevarata libertate si prosperitate a unui popor inseamna a ne bucura si de acest drept -, atunci sa le mutam soclurile din pietele publice, inca inaccesibile pentru ei, in sufletele noastre, spre a dovedi cu adevarat ca noi, romanii, ne pretuim inaintasii, pentru ca stim sa fim uniti si sa invatam din istorie. – Prof. univ. Cristian Troncota


Sursa: libris.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!