MINAC – 21  decembrie 2022

carturesti.ro

 

„REZISTENȚII. AMINTIRE și RECUNOȘTINȚĂ” –

Expoziție organizată de Muzeul Național Cotroceni și

Asociația „Apulum Forum” la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

 

 

 

În perioada 21 decembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța este gazda Expoziției itinerante „Rezistenții. Amintire și recunoștință”. Aceasta face parte dintr-un amplu proiect expozițional inițiat în anul 2019 de Muzeul Național Cotroceni, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la prăbușirea regimului comunist. Realizată în colaborare cu Asociația „Apulum Forum” din Alba Iulia și Consiliul Național Pentru Studierea Arhivelor Securității, expoziția propune publicului vizionarea unei galerii de portrete înfățișând foști disidenți și opozanți ai regimului totalitar comunist.

 

Vizitatorii vor avea ocazia de a cunoaște poveștile a 30 de eroi ai României, ale căror experiențe de viață reprezintă adevărate modele de curaj, dârzenie, cinste și conduită morală. Demersul este, în egală măsură, unul istoric, prin expunerea unor informații și documente, și unul artistic. Cele 30 de portrete realizate într-o  manieră artistică remarcabilă aparțin unor tineri graficieni români, reprezentativi pentru generația de azi.

 

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc în data de 21 decembrie 2022, moment ce marchează împlinirea a 33 de ani de la dramaticele evenimente din Decembrie 1989, care au dus la prăbușirea regimului comunist din România.

 

Expoziția poate fi vizitată la sediul central al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța din Piața Ovidiu nr. 12 (etaj II),  în intervalul orar 9:00 – 17:00.

 

 

Sursa: minac.roPoți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!