Expoziţia temporară „De la istoria familiei, la istoria națională” – Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

libris.ro

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită vineri, 20 septembrie 2024, ora 11.00, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr. 10, să participaţi la un eveniment cultural deosebit – vernisarea expoziţiei temporare «De la istoria familiei, la istoria națională».
Evenimentul se înscrie în seria de manifestări culturale organizate de muzeul prahovean dedicate sărbătoririi, la 21 septembrie, a Zilei Europene a Patrimoniului, tema de anul acesta fiind Routes, Networks and Connections, (Rute, contacte și conexiuni).
Expoziția temporară ”De la istoria familiei, la istoria națională” aduce în atenția publicului piese din colecția particulară Constantin Ilie, nepotul sergentului Alexandru Ilie, jandarm participant în Marele Război. Cele 17 fotografii, care poartă, în mod vizibil, patina timpului, ne poartă prin anii din preajma Primului Război Mondial, când armata română se pregătea pentru un eveniment militar, care a marcat istoria, dar, mai ales, familiile celor plecați la luptă.
Pentru ca tinerii de azi să se atașeze de valorile naționale, să înțeleagă ceea ce au trăit și clădit înaintașii lor, ar trebui să pornească de la istoria familiei lor, străbunici, bunici, Oameni cu care încă mai pot discuta despre evenimentele din istoria relativ recentă. Prin intermediul poveștilor lor, tinerii pot face cunoștință cu evenimente importante din istoria națională, relația dintre istorie și ei devenind personală și nu la nivel abstract.
Intenția demersului muzeal este aceea de a crea conexiuni între istoria personală/locală și istoria națională, dar, mai ales, să reclădim legătura dintre generații, care ar avea ca scop readucerea în rândul tinerilor a acelui sentiment de mândrie națională.

Serviciul Istorie,
Amalia Nicoară

Sursa: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!