O viata… Tudor Visan-Miu in dialog cu Dinu Zamfirescu

libris.ro

„Regele ne-a primit, am intrat intr-o camera unde ne-am asezat toti trei. Am facut prezentarile. Nu se prea lega discutia. […] Regele se uita la un magnetofon, adus de Mititelu… La un moment dat, cineva aduce cafea si cesti. Vazand ca nu se prea lega nimic, intervin: «Eu as bea o cafea». Mi-am luat, le-am turnat si lor in ceasca si, cumva, li s-au dezlegat limbile. Am inceput o discutie pe baza intrebarilor pe care le formulasem in scris. Regele a acceptat sa raspunda la toate intrebarile. A doua zi dimineata urma sa revenim, ca sa inregistram convorbirea. Parca eram intr-un studio de radio, interviul a mers snur. Interviul s-a difuzat la BBC in doua parti.” Dinu Zamfirescu


Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a stralucit prin stil, prin inteligenta, bun-gust si subtilitatea conversatiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvantati atat cu averi si ranguri inalte, cat si cu patriotism, spirit de sacrificiu si un deosebit simt al datoriei. Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocari, literatura „cu staif”, reeditari sau marturii inedite ne vor ajuta sa recuperam istoria dramatica, dar plina de farmec a vechilor elite romanesti.
Purtati de dorinta de a ne aminti cine suntem, sa deschidem vechile cufere ramase de la bunici, sa suflam praful de pe blazon si sa-l purtam, cu mandrie, pe o carte.

Alte carti din seria Istoria cu blazon sunt:

Sange din sangele lui Dracula. Saga boierilor Florescu

Stirpea Draculestilor. Pseudocronica a familiei Sutu

Romance vazute de straini

Familia Moruzi din Trapezunt. Scurt studiu genealogic

Din istoria familiei Ghika. Contributii de istorie culturala

Sursa: librex.ro


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!