Istorie Veche premium – ediția decembrie 2022

7,50lei

Poți achiziționa și prin ordin bancar folosind detaliile de mai jos:

Nume beneficiar: Sarmisoft SRL
IBAN: RO33INGB0000999906675081
Detalii: Editia decembrie 2022

Primești linkul de acces după ce trimiți dovada plății la contact@istorieveche.ro.

Categorie:
  1. Nu ar fi existat o sărbătoare a zilei de 1 decembrie 1918 fără evenimentele din 1919 – autor Adrian Anghel
    Tratatul de la Trianon din 1920 a consemnat o realitate ce a fost schimbată în teren de către armata română ce a culminat cu intrarea în Budapesta și eliberarea Ungariei de bolșevici. Aceste evenimente au arătat îndrăzneala împotriva aliaților ce au trasat o linie de demarcație de care armata română nu trebuia să treacă. Decizia militarilor și a guvernului român de a forța mâna aliaților și de a ocupa estul Ungariei și Budapesta au arătat cine erau de fapt bolșevicii și pericolul pe care aceștia îl reprezentau de fapt.
  2. Zsofia Torma – prima femeie arheolog – autor Ioana R.
    Numele Zsofiei Torma a rămas în istorie ca o personalitate marcantă în domeniul arheologiei, fiind cea care a trecut peste barierele impuse de societate chiar cu riscul de a fi ridiculizată astfel încât s-a dedicat arheologiei și cercetării reușind să aducă la suprafață descoperiri importante.  Fiind un pionier al arheologiei, descoperirile Zsofiei provoacă chiar și în zilele noastre dezbateri în lumea științifică. Roadele muncii ei și modul de analizare și cercetare a pieselor arheologice găsite prin îmbinarea etnografiei și a analogiilor etnografice și a modului de scriere a dus la crearea unei noi abordări în ceea ce privește Neoliticul sud-est european.
  3. Aurul dacic, mit sau adevăr? – autor Emilia Nicolaescu
    O mare obsesie îi bântuie pe istorici, arheologi și pe cei pasionați de misterul aurului dacic! Chiar a existat el în asemenea cantitate? Mai există comori nedescoperite? Unde ar putea să fie ele ascunse? Tezaurul lui Dacebal a existat cu adevărat? A salvat aurul dacic Imperiul Roman? Multe întrebări la care nu am reușit să răspundem pe deplin. Dar să vedem în primul rând, dacă și cât aur a existat pe vremea dacilor și de unde provenea el.
  4. Poveștile Curții Domnești din București – autor Emilia Nicolaescu

    Istorie, trecut, amintiri și povești din locuri în care istoria a fost scrisă cu sânge. Într-un loc în care s-au hotărât destine și nu numai destine domnești ci și cele ale țării. În locul în s-au făcut și desfăcut alianțe, în locul unde s-au pus la cale nunți și asasinate. În locul în care s-a născut și din care s-a dezvoltat cel mai mare oraș al țării, Curtea Domnească din centrul istoric al Bucureștiului Curtea Domnească reprezintă actul de naștere al Bucureștiului. Inițial aici a fost ridicată o fortificație care avea o suprafață de 160 de metri pătrați, în a doua jumătate a secolului al 14-lea, probabil între 1370 și 1380 în timpul lui Vlaicu Vodă și avea un rol de pază a celor două drumuri care se întretăiau în zona Bucureștiului.

Notă!

Verifică dacă primești emailurile de comunicare de pe adresa contact@istorieveche.ro chiar și în spam. Este cunoscut faptul că atât Yahoo cât și Gmail au filtre adiționale pentru emailuri. Dacă găsești emailul de la noi în spam, mută-l manual în Inbox și marchează-l cu faptul că nu este spam.

Dacă aveți un card înrolat 3DS și plata nu este confirmată de către tine fie prin cod SMS sau autorizare din aplicația de mobile banking, comanda NU este finalizată.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istorie Veche premium – ediția decembrie 2022”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

S-ar putea să-ți placă și…

error: Continutul este protejat!