Istorie Veche premium – ediția octombrie 2022

7,50lei

Poți achiziționa și prin ordin bancar folosind detaliile de mai jos:

Nume beneficiar: Sarmisoft SRL
IBAN: RO33INGB0000999906675081
Detalii: Editia octombrie 2022

Primești linkul de acces după ce trimiți dovada plății la contact@istorieveche.ro.

Categorie:
  1. Constanța subterană – autor: Emilia Nicolaescu
    Sub pământul pe care călcăm acum în Constanța, sub fiecare metru pătrat de trotuar, sub toate clădirile din centrul orașului sunt urme materiale care dovedesc aici o locuire neîntreruptă de mii de ani. Orașul s-a ridicat 5 sau chiar 7 metri pe alocuri, straturi peste straturi de locuire, deci de istorie. Vestigiile pe care le-au scos arheologii la lumină, ne spun o poveste uimitoare despre cetatea Tomis și orașul Constanța.
  2. Coloniștii aduși în Dacia Romană – autor: Ioana R.
    Pentru a înțelege cât mai bine situația teritoriului Daciei în timpul ocupației romane este bine să poposim asupra unor informații care țin de problemele social-economice și etno-culturale în vederea înțelegerii habitatului provinciei. Așadar, vom expune o scurtă incursiune asupra structurilor politice înainte de stăpânirea romană pentru a crea un context și pentru a înțelege cât mai bine informațiile oferite.  Atât sursele literare cât și datele arheologice trebuie examinate în vederea stabilirii efectele colonialismului roman și ale colonizării pentru această provincie.
  3. Aşezările preistorice în spaţiul românesc: tipuri de locuinţe partea a 2-a – autor: Diane Dobrean

    La Chişoda Veche au fost descoperite locuinţe de suprafaţă, locuinţele de formă rectangulară, cu dimensiunile cuprinse între 4-6 m lungime şi 2-3  lăţime.

    Podinele caselor au o grosime de cca. 0,2 m, marginile acestora nefiind prea ferm conturate. Cercetările nu au evidenţiat prezenţa gropilor de stâlpi sau a unor şanţuri de fundaţie. Deşi nu se poate ști dacă podinele aveau o subconstrucţie de bârne şi pari – condiţie obligatorie pentru o podină suspendată absenţa gropilor de stâlpi şi a şanţurilor de fundaţie ne conduc la concluzia că locuinţele aveau o talpă de lemn pe care, prin metoda legăturilor cu fibre vegetale şi a îmbinărilor, se înălţa structura de rezistenţă a pereţilor.

  4. Istoria bulgarilor și teritoriul antic al României din primul mileniu d.Hr – autor: redacția Istorie Veche

    Demult, pe vremea împăratului bizantin Constans al II-lea, trăia un rege pe nume Kubrat. Acesta a reușit să unifice în 632 d.Hr. triburile de bulgari utriguri și cutriguri, formând o alianță numită Bulgaria Mare. Alianța creată de Kubrat se întindea la nordul Mării Negre, în zona centrală și de sud a Ucrainei de astăzi.

    Dar înainte de a intra în detalii despre Bulgaria Mare și despre cum au ajuns strămoșii bulgarilor din zilele noastre la sud de Dunăre, este nevoie să analizăm puțin istoria acestui popor până la urcarea pe tron a lui Kubrat.

Notă!

Verifică dacă primești emailurile de comunicare de pe adresa contact@istorieveche.ro chiar și în spam. Este cunoscut faptul că atât Yahoo cât și Gmail au filtre adiționale pentru emailuri. Dacă găsești emailul de la noi în spam, mută-l manual în Inbox și marchează-l cu faptul că nu este spam.

Dacă aveți un card înrolat 3DS și plata nu este confirmată de către dvs. (fie prin cod SMS sau autorizare din aplicația de mobile banking), comanda NU este finalizată.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istorie Veche premium – ediția octombrie 2022”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

S-ar putea să-ți placă și…

error: Continutul este protejat!