Istorie Veche premium – ediția ianuarie 2023

7,50lei

Poți achiziționa și prin ordin bancar folosind detaliile de mai jos:

Nume beneficiar: Sarmisoft SRL
IBAN: RO33INGB0000999906675081
Detalii: Editia ianuarie 2023

Primești linkul de acces după ce trimiți dovada plății la contact@istorieveche.ro.

Categorie:
 1. Vlad Țepeș, Drăculea sau personajul de roman, Dracula – prima parte – autor Emilia Nicolaescu
  În anul 1431, în inima Transilvaniei se năștea un prinț. Era neam din neam domnesc, cu toate astea, nimeni nu bănuia ca numele lui avea sa devină unul dintre cele mai cunoscute din întreaga lume! Și numele și renumele său, au dat naștere unei povești tulburătoare de istorie și în cele din urmă, unui roman care a făcut înconjurul lumii.
 2. Despre moarte și tortură în Evul Mediu – autor Redacția Istorie Veche

  Evul Mediu, poate cea mai interesantă perioadă a istoriei, este perioada când s-au născut toate simbolurile, când omul începe să-și pună întrebări, iar cunoașterea prinde curaj să contrazică dogmele. Unii îi zic Evul Mediu întunecat, pentru că tot atunci superstițiile erau politică de stat, execuțiile erau spectacole populare și schingiuirea nu era decât o cale cât se poate de obișnuită de a afla “adevărul” pe care și-l doreau torționarii.

  Dar cum se făceau condamnările la moarte și execuțiile, despre schingiuiri, cine erau călăii și ce instrumente de tortură se foloseau, în epoca medievală?  În Europa, crucificarea a fost practicată până în anul 337, când Constantin cel Mare, în semn de respect faţă de Isus, a desfiinţat această formă de condamnare la moarte.

 3. Coiful de la Coțofenești și Cloșca cu puii de aur – povestea a două simboluri naționale – autor Emilia Nicolaescu
  Două tezaure inestimabile cu două povești incredibile. Numai printr-un mare noroc mai avem acum bucuria să le admirăm pe ambele la Muzeul Național de Istorie a României, pentru că aventurile prin care au trecut erau cât pe ce să ducă la distrugerea lor iremediabilă. Ele însă au supraviețuit și istoria lor merită cunoscută, pentru că ambele, pe lângă informațiile pe care ni le-au adus despre cei care au trăit pe aici acum sute și mii de ani, au devenit simboluri naționale. Iar cei care le vor afla istoria, le vor privi cu și mai multă dragoste și recunoștință.
 4. A ajutat sau nu răspândirea creștinismului la consolidarea romanizării sau bizantinizării? – prima parte – autor Adrian Anghel 

  În primul rând, religia romană era într-o proporție covârșitoare datoare celei greci, evident cu anumite particularități care le diferențiau, însă sincronizarea celor două culturi și, inevitabil, religii a închegat civilizația daco-romană și toate elementele ce se trag din aceasta. Mai multe informații asupra zeilor romani putem să desprindem din diferitele izvoare care atestă că după cucerirea romană a Daciei apar o multitudine de zeități simbolizate prin monumente, sculpturi, temple etc.

Notă!

Verifică dacă primești emailurile de comunicare de pe adresa contact@istorieveche.ro chiar și în spam. Este cunoscut faptul că atât Yahoo cât și Gmail au filtre adiționale pentru emailuri. Dacă găsești emailul de la noi în spam, mută-l manual în Inbox și marchează-l cu faptul că nu este spam.

Dacă aveți un card înrolat 3DS și plata nu este confirmată de către tine fie prin cod SMS sau autorizare din aplicația de mobile banking, comanda NU este finalizată.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istorie Veche premium – ediția ianuarie 2023”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

S-ar putea să-ți placă și…

error: Continutul este protejat!