Istoria Imperiului Bizantin

cartepedia.ro

Titlu disponibil la precomanda cu livrare incepand cu 10 decembrie.


Istoria Imperiului Bizantin de Sir Charles Oman este o cronica fascinanta a uneia dintre cele mai durabile si influente civilizatii ale lumii antice. De la fondarea modesta a Bizantului ca sat colonial grec la transformarea sa in Constantinopol, „Orasul lui Constantin,” si pana la caderea finala sub asediul otoman, Oman urmareste cu o extraordinara claritate si eleganta fiecare etapa majora a imperiului.

Imperiul Bizantin, fondat de Constantin cel Mare in 328 d.Hr., a cunoscut o dezvoltare semnificativa pana la apogeul sau sub domnia lui Iustinian si a generalului Belisarius. In timpul expansiunii, Bizantul a purtat lupte cu diverse popoare, inclusiv goti, persani si triburi islamice, mentinandu-se ca o bariera impotriva expansiunii musulmane.

In paginile sale, Bizantul prinde viata nu ca un imperiu decadent, cum il descriau istoricii de mai tarziu, ci ca o forta care a stat de paza intre Europa si fortele externe timp de aproape un mileniu. Oman demonteaza prejudecati, dand glas stabilitatii si organizarii acestui imperiu, un scut al Occidentului in fata expansiunii islamice.

Cu o narativa captivanta si bazata pe o documentare minutioasa din surse primare, Istoria Imperiului Bizantin este o lucrare esentiala, care nu doar informeaza, ci inspira admiratie pentru rezilienta si complexitatea unei civilizatii adesea neintelese.

Sir Charles W. C. Oman (1860-1946) a fost autorul multor carti importante de istorie medievala si militara, printre care The Art of War in the Middle Ages, History of the Peninsular War, si The Great Revolt of 1381.

Alte carti aparute la Editura Librex:

Povestea vietii mele, Regina Maria a Romaniei

Tara pe care o iubesc

Istorie furata. Cronica romaneasca de istorie veche

Sursa: librex.ro


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!