Mica istorie a artei

anticexlibris.ro/

O călătorie fascinantă prin 100 000 de ani de artă, de la primele opere artistice până la rolul central ocupat de artă în cultura contemporană


De ce s-au preocupat strămoșii noștri să facă artă? Ce însemna arta pentru ei și pentru noi, astăzi? De ce este arta importantă? Charlotte Mullins aduce arta la viață prin poveștile celor care au creat-o și, mai important, lărgește grupul celor incluși, creând un peisaj al artei divers și fascinant. Ne arată cum arta ne poate ajuta să vedem lumea diferit și să ne înțelegem locul în ea, cum ne permite să ne exprimăm, ne alimentează creativitatea și cum contribuie la starea noastră de bine.

În paginile acestei cărți te vei întâlni cu Armata de Teracotă și cu sculpturile Nok, cu artiști renascentiști precum Giotto și Michelangelo, cu deschizători de drumuri ca Pablo Picasso, Käthe Kollwitz sau Frida Kahlo și cu artiști contemporani care creează artă ca formă de rezistență precum Ai Weiwei și Shirin Neshat. Charlotte Mullins readuce în discuție și artiști uitați, ca Sofonisba Anguissola, Guan Daosheng și Jacob Lawrence și ne poartă pe tărâmurile Nigerului, prin Peru, Java, Rapa Nui și Australia, pentru a ne lărgi înțelegerea asupra artei.

CHARLOTTE MULLINS este critic de artă și scriitoare, textele sale apărând în publicații precum Financial Times, Telegraph, RA Magazine, Art in America și Tate Magazine. A fost editor la Art Quarterly, V&A Magazine și Art Review și a avut nenumărate apariții TV și radio. A scris peste 10 cărți, dintre care și cărți de artă pentru copii, publicate sub pseudonimul Charlie Ayres.

„O lucrare plină de viață, ideală pentru orice adult care dorește să înțeleagă mai bine subiectul… Mullins îl lasă pe cititor cu o apreciere extensivă, fără regrete, a artei și a poveștii umane.“ Meghan Cox Gurdon, Wall Street Journal

„O abordare proaspătă a istoriei artei“ Katy Hessel, The Great Women Artists Podcast

Sursa: librex.ro


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!