Lumea. O istorie de familie / Simon Sebag Montefiore

libris.ro

Titlu disponibil la precomanda cu livrare incepand cu 20 noiembrie.


CARTEA DE ISTORIE A ANULUI – THE TIMES

UNA DINTRE CELE MAI BUNE CARTI ALE ANULUI – THE ECONOMIST

BESTSELLER SUNDAY TIMES

Istoria omenirii din preistorie pana in zilele de azi, relatata prin ceea ce toti oamenii au in comun: familia. 

Pornim in acest excurs fascinant de la urmele pasilor unei familii lasate pe o plaja acum 950 000 de ani. De aici, Montefiore ne poarta intr-o palpitanta calatorie epica prin familiile si casele dinastice care ne-au modelat lumea: Cezari, Medici, Incasi, Otomani, Moguli, Bonaparte, Habsburgi, Zulusi, Rothschild, Rockefeller, Krupp, Churchill, Kennedy, Castro, Nehru, Pahlavi, Kenyatta, Saudi, Kim, Assad si multi altii. 

O distributie numeroasa, cu personaje dintre cele mai complexe, constituie inima pulsanda a acestei istorisiri. Unii sunt conducatori faimosi, de la Alexandru cel Mare, Attila, Ivan cel Groaznic si Genghis-Han pana la Hitler, Thatcher, Obama, Putin si Zelensky. Unii sunt spirite creative, de la Socrate, Michelangelo si Shakespeare la Newton, Mozart, Balzac, Freud, Bowie si Tim Berners-Lee. Altii sunt mai putin cunoscuti: Hongwu, care si-a inceput viata ca cersetor si a fondat dinastia Ming; Kamehameha, cuceritorul Hawaii; Zenobia, imparateasa araba care a sfidat Roma; regele Henry din Haiti; Lady Murasaki, prima romanciera; Sayyida al-Hurra, Regina Pirat marocana. Intalnim in aceste pagini nu doar cuceritori si regine, ci si profeti, sarlatani, actori, gangsteri, artisti, oameni de stiinta, doctori, magnati, iubiti, iubite, soti, sotii si copii. 

O istorie a lumii la scara cea mai grandioasa, dar si intima – survoland secole, continente si culturi, si legand marile teme ale razboiului, migratiei, pandemiilor, religiei, medicinei si tehnologiei de oameni aflati in centrul dramei umane. Pasionanta precum o lucrare de fictiune, Lumea surprinde istoria umanitatii, in toata bucuria, suferinta, dragostea, ingenuitatea si cruzimea sa, intr-un fir narativ unic, inovator, care va deplasa pentru totdeauna limitele a ceea ce poate realiza istoria.

„O realizare uluitoare. Formidabila. Trepidant de antrenanta.“ SIMON SCHAMA

„Un tur de forta. Colosal de ambitioasa, erudita si plina de surprize.“ PETER FRANKOPAN

„Captivanta, impresionanta, epica si variata, minunata maiestrie de povestitor a lui Montefiore si cercetarea vasta aduc la iveala aceasta nemaivazuta, inegalabila istorie a lumii, intr-o naratiune unica, scrisa intr-un stil memorabil.“ OLIVETTE OTELE

„In aceasta lucrare de o intindere si eruditie uimitoare, Montefiore tese povestile slujitorilor, curtenilor, regilor, pionierilor, preotilor si filosofilor care au facut istorie. Sclipitoare.“ HENRY KISSINGER

„Un singur cuvant pentru cartea lui Montefiore: magistrala.“ BEN OKRI

SIMON SEBAG MONTEFIORE este autorul mai multor carti incununate cu premii prestigioase si devenite bestsellere internationale, fiind publicate in 48 de limbi. Ecaterina cea Mare si Potemkin a fost finalista la premiul Samuel Johnson; Stalin: Curtea Tarului Rosu a castigat British Book Award pentru Cartea de Istorie a Anului; Tanarul Stalin a primit Premiul Costa pentru Biografie, premiul LA Times pentru Biografie si Grand Prix de la Biographie Politique; Ierusalim: Biografia unui oras a castigat Premiul JBC pentru Cartea de Istorie a Anului si Premiul Wenjin in China; Romanovii: 1613-1918 a fost distins cu Premiul Lupicaia del Terriccio. Montefiore este totodata autorul Trilogiei Moscova: Sasenka, Cerul rosu al amiezii si Intr-o noapte de iarna, care a castigat Premiul pentru Cartea de Fictiune Politica a Anului, si (impreuna cu Santa Montefiore) al romanelor pentru copii Ordinul iepurilor regali din Londra, Evadarea din turn si Goana dupa diamant. De asemenea, este autorul antologiilor Discursuri care au schimbat lumea si Pecetluite in istorie: Scrisori care au schimbat lumea.

Sursa: librex.ro


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!