Matineul muzeal „Ziua Naţională a Comemorării Victimelor Holocaustului” – Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

libris.ro

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită vineri, 11 octombrie 2024, ora 10.30, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr. 10, să participaţi la un eveniment cultural deosebit – matineul muzeal cu tema „Ziua Naţională a Comemorării Victimelor Holocaustului”.

În acest an, se împlinesc, la 9 octombrie, 83 de ani de la debutul deportărilor evreilor în Transnistria din anul 1941, iar România prin Hotărârea de Guvern nr. 672 /5 mai 2004, comemorează oficial Ziua Holocaustului.

Cu acest prilej aducem un omagiu memoriei victimelor evenimentelor din timpul celui de-al doilea Război Mondial și ne exprimăm solidaritatea cu supraviețuitorii tragicelor evenimente din aceea perioadă. Insuficienta cunoaștere a istoriei Holocaustului din România duce la perpetuarea atitudinilor discriminatorii, antisemite, iar muzeul este spaţiul care, pe lângă păstrarea memoriei trecutului, are rolul de educare a publicului în spiritul valorilor naţionale.

Evenimentul va fi susţinut de muzeograf Claudiu Robe, iar participanţi vor fi elevi de la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, Colegiul Național „Spiru Haret” și Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, coordonaţi de profesorii Valentina Săvescu, Cristian Dumitru și Baroian Sergiu.

Şef Serviciu Istorie Amalia Nicoară

Sursa: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!