De la fondul Antonescu, la conturile lui Ceausescu

libris.ro
Nicolae Ceausescu se credea etern in fruntea Romaniei. In plus, ca si Maresalul, Nicolae Ceausescu nu se gindea la bunastarea propriei persoane. Nu a existat un cont Ceausescu sub o infatisare amintind de Fondul Antonescu. Au existat, in schimb, conturile Securitatii. Fie ale ofiterilor sub acoperire, fie ale ofiterilor care lucrau in domeniul economic. La o adica, putem compara aceste conturi cu Fondurile Speciale ale Legatiilor din capitalele de tari neutre din 1943-1944, si chiar cu Fondul National. Pentru ca, indiscutabil, ca si banii Fondurilor Speciale, cei din conturile Securitatii apartineau poporului roman.
 
Fondul Antonescu a existat! Crearea lui dovedeste grija Maresalului Antonescu pentru interesele tarii puse mai presus de interesele personale. Nici o marturie, niciun document nu ne lasa sa intelegem ca, in timp ce se preocupa de plasarea Tezaurului B.N.R. la adapost, de constituirea Fondului National din Elvetia, Maresalului Antonescu i-a trecut o clipa prin cap sa-si puna si el deoparte ceva parale. Tot gratie documentelor tiparite dupa 1989 stim acum ce s-a ales din banii strinsi cu grija de Maresal si pusi in banca din Elvetia pentru ca elita romaneasca, plecata din tara dupa venirea rusilor, sa poata exista si activa.
  Sursa: libris.ro



Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!