Armele dacilor: baza Columnei lui Traian și basoreliefurile cu arme din Forul lui Traian

libris.ro

Vă invităm să participați la conferința „Armele dacilor: baza Columnei lui Traian și basoreliefurile cu arme din Forul lui Traian”, care va avea loc pe 28 iunie 2024, începând cu ora 14.00, la sala Cinema a Muzeului Țăranului Român.
Invitați speciali:
Prof. Dr. Eugenio Polito – Specialist în istorie antică și medievală, Universitatea degli Studi di Cassino e del Lazio Meridionale.
Dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu – Manager, Muzeul Național de Istorie a României.
Dr. Virgil Ștefan Nițulescu – Manager, Muzeul Național al Țăranului Român.
Florin Pârlea – Fondator, Fundația Prietenii Muzeului de Istorie.
Ciprian Rus – Jurnalist, Formula AS.


Despre eveniment:
Conferința va explora în detaliu armele dacilor așa cum sunt reprezentate pe Columna lui Traian și în basoreliefurile din Forul lui Traian. Vor fi discutate importanța și simbolismul acestor reprezentări în contextul istoric și cultural al epocii.
De ce să participați:
Cunoaștere aprofundată: Evenimentul va oferi perspective unice și detaliate despre armele dacilor și modul în care acestea sunt ilustrate pe Columna lui Traian și în Forul lui Traian. Veți putea învăța direct de la experți în domeniul istoriei antice și medievale.
Dialog cu specialiști: Participarea la conferință vă oferă oportunitatea de a discuta cu istorici renumiți și cercetători pasionați, având șansa de a pune întrebări și de a primi răspunsuri detaliate.
Networking: Este o ocazie excelentă de a întâlni alți pasionați de istorie și de a stabili contacte noi în domeniul academic și muzeal.
Contribuție la cultura națională: Prin participarea dvs., sprijiniți inițiativele culturale și educative care promovează patrimoniul istoric al României.

Program Conferința:
13:45 – 14:10 – Primirea participanților
14:15 – Cuvant de bun-venit din partea Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României, susținut de fondatorul Florin Pârlea
14:20 – Intereventie din partea dr. Virgil Ștefan Nitulescu, managerul Muzeului Național al Țăranului Roman
14:25 – Jurnalistul Ciprian Rus îl prezintă pe invitatul special al conferinței, prof. Dr. Eugenio Polito, Universitar degli studi di Cassino e del Lazio Meridionale
14:35 – Prezentare susținută de dr. Ernest Oberlander – Tranoveanu, managerul Muzeului Național de istorie a României
14:45 – 15:45 – Prezentare susținută de prof. dr. Eugenio Polito
15:45 -16:00 – Pauza
16:00 – 16:30 – Sesiune Q&A
16:30 – Incheierea conferinței
Participare:
Participarea la conferință se va face pe baza completării unui formular. Vă rugăm să vă asigurați locul completând formularul si acord GDPR la adresa: https://t.ly/GFKkN
Vă așteptăm cu drag să descoperim împreună secretele armelor dacilor!

Sursa: https://muzeultaranuluiroman.ro/show-item/armele-dacilor-baza-columnei-lui-traian-si-basoreliefurile-cu-arme-din-forul-lui-traian/


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!