Istoria bisericii crestine

Istoria Bisericii Crestine (antichitate si evul mediu)
 
Cartea are drept scop familiarizarea doritorilor de a cunoaste istoria Bisericii crestine din primele secole ale erei noastre pana la inceputul Reformei in Imperiul Romano-German (1517) – eveniment care a marcat o noua perioada in istoria crestinismului. Necesitatea cercetarii acestei probleme rezida din faptul ca Biserica crestina a constituit fundamentul ideologic al societatii medievale, iar ulterior a influentat si continua sa-si mentina intr-o anumita masura influenta si in societatea contemporana. O problema deosebit de grava cu care s-a confruntat Biserica crestina in Evul Mediu au fost ereziile.
 
In lucrare sunt mentionate ca incepand cu secolele XI-XII, odata cu aparitia oraselor (locuitorii carora erau oameni liberi), in tarile Europei Occidentale apar si se inmultesc ereziile, membrii carora criticau Biserica pentru devierile batatoare la ochi de la invatatura lui Hristos, pentru modul amoral de viata al clerului (si in special al episcopilor), fenomen care venea in contradictie cu invatatura Bibliei despre saracie si castitate, ereticii propunand diferite solutii pentru a readuce Biserica crestina in albia adevarata a credintei, pentru ca ea sa revina la „Biserica lui Hristos”. In scopul anihilarii miscarilor eretice Biserica a recurs la cele mai diverse metode: de la incercarea de a-i convinge pe presupusii ereticii cum ca ei „s-au ratacit”, pana la formarea inchizitiei – cel mai odios instrument al Bisericii catolice in lupta cu ereticii.
  Sursa: libris.ro



Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!