Monarhia romaneasca

carturesti.ro
Cartea reprezinta o sinteza a regimului monarhic din Romania (1866-1947),  structurata pe 31 de capitole. Intr-un stil simplu, accesibil, pornind de la premisele istorice anterioare regalitatii, autorul ne infatiseaza momentele importante cand monarhia s-a aflat in slujba poporului roman si cele in care poporul s-a aflat alaturi  de monarhie. Vietile, marile realizari si neajunsurile regilor Romaniei sunt tratate cu grija si interes, explicate si plasate in contextul international care si-a pus amprenta asupra lor. Un volum in care informatiile sunt concentrate, dar, ca un pretios filigran, sunt asezate cu arta, astfel incat cititorul sa se bucure pe deplin de valoarea lor.
 
Fotografiile care insotesc volumul, dintre care unele sunt putin cunoscute, vin sa adauge un plus de rafinament relatarilor pe care acesta le cuprinde.
 
Autorul reconstituie, in capitole plastic concepute, principalele serii de evenimente si procese istorice care au implicat Coroana Regala dupa 1866 si pana in finalul anului 1947. Mai putin de o suta de ani de constructie istorica a statului de catre dinastia adusa sa lucreze in folosul unei natiuni latine din Rasaritul Europei…  Lectura acestor pagini meritorii se dovedeste un prilej de reflectie pe cont propriu si, pentru cititorii pasionati, o ocazie de a aprofunda lucrurile. Efigii de panteon si personalitati controversate, oameni care si-au stiut infrange si stapani patimile si insi care au cedat in fata acestora, in numele unui alt fel de idealitate, membrii dinastiei, ai Casei Regale, ai regalitatii romanesti din ultimul veac dinaintea dictaturii comuniste merita deplina atentie a cercetatorilor si a marelui public. Desi suntem inca departe de a intelege toate nuantele si aspectele unui trecut inca prea apropiat si insuficient dezvaluit, sa acordam credit si apreciere istoricului Valentin Hossu-Longin si semnificativei sale carti. – Ovidiu Pecican, Scriitor si istoric, mentioneaza in prefata la editia din 2022
  Sursa: libris.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!