Cutia Pandorei. Chestiunea armeana in arhivele diplomatice romanesti

carturesti.ro
Din cei 2000 de ani de istorie crestineasca a armenilor doar 70 au fost de pace. Invaziile, razboaiele, care au fost purtate sub semnul crucii, aveau sa reduca la un sfert teritoriul lor istoric. Daca ar fi fost lasati in pace, armenii ar fi fost azi un popor de 160 de milioane de suflete. Daca… Asa am ramas putini, dar crestini. (…) Duminica, 21 noiembrie 2021, s-a cele­brat slujba de pomenire a celor 5000 de tineri jertfiti intr-un razboi si rapid, si crud.
 
Sunt increzator, mai ales dupa ultimele evenimente tragice petrecute la poalele Caucazului, ca aceasta carte isi va gasi cititori interesati de aceste istorii ale unei tari, desi indepartata de noi, foarte prezenta prin natiunea ei in istoria romaneasca. Si inca de la formarea provin­ciilor ei istorice. O tara minuscula azi, un imperiu pe vremea inceputurilor crestinismului, doar cu cateva milioane de cetateni, dupa masuratorile oficiale. Cu o diaspora care e peste tot, preocupata insa si ea de gri­jile zilei de maine, plus grija de a-si pastra identitatea intr-o lume nebuna, prea nebuna. Si totusi, ceva-ceva ma indemnase sa ma silesc la aceasta carte. – Vartan Arachelian
  Sursa: libris.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!