Simpozion „CONSTANTIN STERE, GLASUL BASARABIEI” – Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

carturesti.ro

Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” Bucov, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în colaborare cu Fundația „Constantin Stere” Bucov, vă invită vineri, 31 mai 2024, începând cu ora 10.00, să participaţi la manifestările omagiale prilejuite de împlinirea a 159 de ani de la naşterea marelui patriot Constantin Stere (1865-1936).

Evenimentul va debuta cu depuneri de flori la statuia lui Constantin Stere din Parcul Memorial „Constantin Stere” Bucov şi va continua în spaţiul generos a muzeului din str. Dacia, nr. 13 cu simpozionul „CONSTANTIN STERE, GLASUL BASARABIEI”, în cadrul căruia va avea loc o prelegere susținută de domnul prof. univ. dr. GHEORGHE CALCAN de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, urmată de lansarea cărții „Constantin Stere. Scrieri. Publicistică social-politică” (vol. I-IV), colecția Moștenire, editura Știința Chișinău, editor VICTOR DURNEA, cercetător științific, gradul I la Institutul de Filologie Română „Al Philipide” Iași.

La simpozion vor participa ANASTASIA CAȘCIUC și OCTAVIAN GOGA, reprezentanți ai Asociației Elevilor și Studenților Basarabeni din Prahova.

Evenimentul se va încheia cu un moment artistic susținut de Grupul Vocal „Trandafirul Prahovean” de la Palatul Copiilor Ploiești, coordonat de doamna prof. Cristina Nicoleta Stănescu.

Sursa: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie PrahovaPoți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!