Amintirile bucurestilor Vol.2: Ceasornicari, giuvaergii si gravori

carturesti.ro
O noua carte imbogateste colectia Planeta Bucuresti, sub semnatura lui Dan Rosca: lucrarea intitulata Amintirile Bucurestilor. Ceasornicari, giuvaergii si gravori.  Este a doua carte din seria de autor Dan Rosca, de mult proiectata si mult asteptata de cititorii Planetei Bucuresti.

Cu rabdarea si meticulozitatea unui arhivist, Dan Rosca revolutioneaza istoriografia Bucurestilor. Multe firme de ceasornicari, gravori si bijutieri comentate biografic de Dan Rosca imi erau cunoscute: cea a lui Carniol si cea a lui Radivon, ca sa dau doua exemple. Insa le cunosteam doar ca nume, fara suportul biografic aferent. Nu stiam ca unul era evreu si celalalt roman, imi sunau ca nume frantuzesti absolut normale, intr-un Bucuresti cosmopolit. Cum ii sta in fire, el i-a privit din perspectiva genealogica, desenand din cuvinte arbori cu ramuri intinse, in unele cazuri, pana in zorii veacului al XIX‑lea. Pe de alta parte, a tratat fiecare personaj din carte fara partinire, cu bune si rele, unii fiind filantropi, altii, spre ghinionul firmei lor, dand tarcoale escrocheriei. Sa nu se inteleaga ca informatiile picante au vreo greutate in aceasta noua carte a lui Dan Rosca: sunt artificii pe un cer senin. Valoarea ei rezida in informatii si in citatele care le dau viata, uimind acribia de care da dovada autorul, cand aduna si lipeste mii de date care, luate separat, nu spun nimic – sau mai nimic. – Emanuel Badescu
  Sursa: libris.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!