Comunicat Noaptea Muzeelor – Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova

Colectivul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova anunță că se solidarizează cu revendicările legitime ale sectorului muzeal cu privire la creșterea salariilor angajaților din domeniu și nu va participa la Noaptea Muzeelor, ediția 2024.

Sindicatul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, afiliat Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA și Confederației Naționale Sindicale CARTEL ALFA anunță că va participa la protestul: „Noapte în muzeele din România” eveniment care se va ține în Piața Victoriei din București, pe data de 18 MAI.

Revendicările legitime ale salariaților sunt:

  • egalizarea în plată a funcțiilor similare din sistemul muzeelor și bibliotecilor publice cu cele din învămâmânt și instituțiile de spectacol
  • un buget de 0,9 din PIB pentru sectorul cultural „cu o justă repartizare către instituțiile muzeale și biblioteci”,
  • indexarea anuală a salariilor cu rata inflației,
  • plata orelor suplimentare și compensații financiare pentru cei care lucrează permanent în weekend și în timpul sărbătorilor legale.

Este nevoie ca sectorul muzeal să își recapete demnitatea pe măsura valorii sale și a contribuției aduse creșterii calității culturale a tuturor românilor.

Sursa: Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!