Ruginoasa: mister, blestem si domnie in palatul lui Cuza

libris.ro

Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, judetul Iasi, este unul dintre cele mai semnificative monumente istorice si culturale din Romania, avand o legatura profunda cu istoria moderna a tarii. Construit intr-o epoca de schimbari, palatul a fost martorul unor importante evenimente istorice, dar si al unor drame personale care au lasat amprente adanci pe zidurile sale.


Ruginoasa: mister, blestem si domnie in palatul lui Cuza dezvaluie povestea fascinanta a acestui edificiu, de la stralucirea din zilele de glorie, trecand prin umbrele blestemului ce a plutit peste domeniile sale, pana cand fost cedat, conform testamentului lui Alexandru Ioan Cuza si aceluia al fiului sau, spitalului „Caritatea” din Iasi pentru a-l transforma in spital de copii. Cititorul este invitat sa patrunda in intimitatea vietii la curtea lui Cuza si sa descopere intrigile politice si personale care au zguduit temeliile constructiei. Situat in inima Moldovei, palatul, odinioara resedinta preferata a domnitorului care a visat si a luptat pentru unirea Principatelor Romane, isi deschide larg portile pentru a-si spune povestea. O poveste care este cu atat mai interesanta cu cat autorul lucrarii provine dintr-o veche familie de boieri moldoveni, Theodor Rascanu (1888-1952) fiind fiul lui August Rascanu si al Mariei Ghica si nepot de fiu al postelnicului Teodor Rascanu (1813-1867) – membru in divanul domnesc si important adversar politic al lui Mihail Sturdza Voda.

Ruginoasa: mister, blestem si domnie in palatul lui Cuza este o invitatie de a calatori in timp, un omagiu adus unui simbol al Romaniei moderne. Pe masura ce paginile se desfasoara, palatul se reveleaza nu doar ca o constructie de piatra, ci ca un personaj vibrant, martor la istoria unei natiuni.

Sursa: librex.ro


Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!