Epoca furiei

carturesti.ro

Majoritatea ganditorilor cad de acord ca democratia liberala este cea mai buna forma de guvernamant: printre altele, libertatea individuala si egalitatea de sanse, drepturi castigate cu greu in ultimele secole, par sa fie valorile de capatai ale unei societati sanatoase. Cu toate acestea, ingrijorator de multe voci le contesta si asistam la o violenta tot mai mare indreptata impotriva imigrantilor si a minoritatilor de tot felul. Dezvoltarea ingrijoratoare a populismului si a rasismului in Statele Unite si in tarile europene sau a extremismului islamic in Orient reprezinta o adevarata bomba cu ceas pentru colectivitatea internationala.

Putem sa intelegem multe dintre problemele cu care ne confruntam azi pe plan politic si social intorcandu-ne in trecut, la ideile transante ale Iluminismului, si, de asemenea, recunoscand un fenomen psihosocial tot mai raspandit: resentimentul celor care se considera pacaliti de societate si isi doresc revansa, optand pentru autoritarism. Dar, dincolo de preferintele politice, exista un sentiment generalizat ca lumea a scapat de sub control. Cartea lui Pankaj Mishra propune o analiza lucida a unui fenomen care ameninta intreaga omenire.

Sursa: librex.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!