Traducere de Monica Margarint
De la vechii istoriografi pana la cei moderni, s-a impus imaginea otomanilor cotropitori si barbari care au atacat tesutul Europei, din suprafata careia au ajuns sa stapaneasca aproape un sfert la apogeul puterii lor. Istoricul Marc David Baer ne surprinde cu o noua viziune: perspectiva otomanilor insisi. Dupa ce cucereste cea de-a Doua Roma, inima Imperiului Bizantin, in 1453, Mahomed II isi adauga titlul de cezar: otomanii se considera de-acum descendentii Romei. In imperiul lor, toleranta religioasa era o realitate cu mult inainte ca Occidentul sa fi invatat aceasta lectie. Ignorat este si rolul pe care l-au jucat in istoria europeana a Renasterii, Reformei si Iluminismului, dar si in Epoca Marilor Descoperiri si in Revolutia Industriala.
Volumul ofera o panorama captivanta a celor peste sase veacuri de istorie otomana, de la un mic beilic din Anatolia secolului al XIII-lea la un imperiu multietnic intre Orient si Occident, purtand deopotriva pecetea mostenirii turco-mongole, islamice si bizantine. Aceasta istorie a Imperiului Otoman repovestita de profesorul Baer devine parte integranta a istoriei europene.
„O analiza patrunzatoare, in lumina careia otomanii isi pierd exotismul, devenind insa si mai fascinanti.“ — Publishers Weekly
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:
- Carturesti
- Litera
- Librex
- Libris
- Cartepedia
- Okian.ro
- Librarie.net
- Compania de Librarii Bucuresti
- Anticexlibris