Maresalul Antonescu la Odessa

libris.ro
Maresalul Antonescu la Odessa. Grandoarea si amaraciunea unei victorii este radiografia tulburatoare a unui timp istoric marcat de eroism si suferinta.

In vara anului 1941, Armata Romana a inceput lupta impotriva URSS, alaturi de Germania nazista. Obiectivul initial al Armatei Romane era eliberarea Basarabiei si a Bucovinei de Nord. Dupa eliberarea teritoriilor romanesti, seful Guvernului roman, maresalul Ion Antonescu a decis sa continue razboiul. Una dintre tintele asumate de Armata Romana era ocuparea portului Odessa. Asediul Odessei a inceput in vara lui 1941.
 
23 octombrie este una dintre cele mai controversate zile din istoria Armatei Romane. Zeci de mii de oameni au pierit atunci, la Odessa. Lucrarea reprezinta o contributie aparte la cunoasterea si intelegerea implicarii Armatei Romane pe Frontul de Est in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Prezenta armatei romane in campania anului 1941, a provocat controverse in istoriografia postdecembrista. De aceea este benefic sa prezentam cititorului argumentatia maresalului Antonescu, care este cuprinsa in acest volum, cu titlul generic: Maresalul Antonescu la Odessa. Grandoarea si amaraciunea unei victorii.

Autori: Jipa Rotaru, Vladimir Zodian, Octavian Burcin, Leonida Moise
  Sursa: libris.ro



Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!