Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău vă invită la expoziția ”Simbolul sacru al Egiptului Antic – Scarabaeus Sacer”.

carturesti.ro

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, instituție subordonată Consiliului Județean Sălaj, vă invită la vernisajul expoziției temporare: ”Simbolul sacru al Egiptului Antic – Scarabaeus Sacer”. Evenimentul va avea loc marți, 13 februarie 2024, cu începere de la ora 11,00, în Beciul Cultural al muzeului.Expoziția temporară ”Simbolul sacru al Egiptului Antic – Scarabaeus Sacer” își propune să valorifice colecția de coleoptere a lui Takacs Adalbert, aflată în grija muzeului nostru.

În primul segment expozițional propunem explorarea domeniului științific, prezentând o caracterizare sistematică și morfologică a Coleopterelor. Vizitatorii sunt invitați să admire exemplarele expuse în cutii entomologice, iar o atenție deosebită este acordată prezentării colecționarului Takacs Adalbert, prin intermediul unei scurte introduceri. În plus, expoziția oferă o butaforie ce redă mediul natural în care trăiește gândacul sacru.

Partea a doua a expoziției se concentrează pe simbolistica sacră a gândacului Scarabaeus Sacer în Egiptul Antic. Vizitatorii pot vedea reproduse elemente ale reprezentărilor scarabeului în cadrul credinței mistice egiptene, incluzând amuletele expuse pe pieptul unei mumii, scrierile hieroglifice pe piatră dispuse în coloane verticale, hieroglife pe papirus și o barcă în care apare zeul Khepre, dezvăluind semnificații și simboluri asociate scarabeului.


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!