Obsesia schimbării. Pariul sexualitătii in societate, psihanaliza și justitie

carturesti.ro

Sexualitatea a fost și continuă să fie un domeniu tabu, mai ales la noi în țară, unde mentalitățile sunt atât de ancorate în tradițional.

Cu toate acestea, fantasmele ce o înconjoară joacă un rol esențial în viața individului și, așa cum demonstrează autorul acestei cărți, în motivațiile infractorilor sexuali.

Astfel, aducerea în lumină a fenomenului, susținută de analiza lui din perspectivă socială și psihanalitică, poate contribui substanțial la calitatea actului juridic.

Obsesia schimbării este o pledoarie pentru nevoia imperioasă de schimbare în justiție, inclusiv prin introducerea expertizei psiho-criminologice, unde psihologul criminolog și tehnica poligraf își vor găsi, mai devreme sau mai târziu, locul binemeritat. Notele de jurnal, uneori melancolice, alteori dure sau presărate de amărăciune, trădează un spirit științific ascuțit și speranța că pariul sexualității va fi câștigat.

Alin Leș este doctor în psihologie și criminologie, psiholog clinician, promotorul introducerii disciplinei Psihocriminologie la facultățile de profil din România și un prolific autor.

Sursa: librex.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!