Cartierul interzis

carturesti.ro
Cartea suscita interes prin informatiile si datele istorice inedite referitoare la Partidul Comunist Roman si la conducatorii acestuia in diferite perioade, dar si prin trimiterile la personaje mai mult sau mai putin pozitive din agitata perioada a instalarii comunismului in Romania sub umbrela fostei URSS. Este un fel de ghid prin faimosul si inca enigmaticul cartier al „Epocii de Aur“ cunoscut drept Cartierul Primaverii.
Se pare că printre primii care au deschis gustul românilor din Bucureşti pentru a-şi forma o nouă viaţă prin ieşirea din monotonia in care se găseau, mai ales cei din clanurile boiereşti, a fost Generalul Pavel Kiseleff (1788-1872). Istoria consemnează faptul că atunci când avea 41 ani a fost numit de cei care conduceau imperiul rusesc preşedinte plenipotenţiar al Divanurilor Moldovei şi Ţării Româneşti, unde şi-a îndeplinit activitatea până în 1834. Pentru o perioadă de timp a fost şi comandant al trupelor ruseşti din Principate
  Sursa: libris.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!