Civilizatia bizantina (330-1453). Editia a II-a, revizuita

carturesti.ro
Publicat pentru prima oară în limbă în limba engleză în anul 1933, volumul reprezintă o prezentare generală a civilizației Imperiului Bizantin, fiind opera unui autor care, în ciuda vârstei de doar 30 de ani, ajunsese deja la maturitate în ceea ce privește activitatea publicistică și literară.

Volumul, tradus până în prezent și în alte limbi, se remarcă printr-o fluență narativă demnă de invidiat, expunând, de-a lungul a douăsprezece capitole, tot ceea ce poate fi caracterizat cu apelativul de civilizație bizantină (organizare administrativă și militară, religie, artă, literatură etc.). Spre deosebire de prima ediție, la inițiativa traducătorului, textul în limba română a fost adnotat, acolo unde era nevoie, pentru o mai bună înțelegere a evenimentelor, termenilor și ideilor.

Astăzi, la doi ani distanță de la prima apariție în limba română a lucrării reputatului istoric britanic, cunoscând încă nevoia de carte de profil în limba română și bucuroși de aprecierea de care s-a bucurat prima ediție a prezentei lucrări, am considerat oportună introducerea ei în nou-înființata colecție Cultura bizantină și reeditarea ei într-un nou format.

Astfel, spre deosebire de ediția precedentă, textul traducerii a fost supus revizuirii, precum și recenzării Peer-review, cu scopul îmbunătățirii calității științifice. Totodată, s-a optat pentru eliminarea materialului fotografic, care, deși deosebit de edificator, nefiind prezent în textul original al autorului, ar fi putut crea confuzie în rândul cititorilor.

Cunoscând valoarea autorului și a operei sale, și conștienți de importanța pe care Bizanțul a avut-o în creionarea destinului poporului român, recomandăm cu căldură această lucrare tuturor pasionaților de istoria unui imperiu care, deși dispărut, a dăinuit peste veacuri în memoria colectivă, drept etalon al culturii și civilizației.

Sursa: librarie.net

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!