Jurnal cu oameni si povesti

carturesti.ro

Ideea in care sunt prezentate, pe scurt, personalitatile din Jurnal… se cantoneaza in jurul faptului ca este necesar a aduce in mintea si sufletul contemporanilor, mai ales a celor din tanara generatie, cateva informatii despre oameni, fapte si intamplari care au contribuit definitoriu la existenta de azi a Romaniei si a spune cateva povesti adevarate si frumoase despre acestia. De la „facatori de istorie”, oameni de stiinta, profesori in diferite domenii, inventatori, militari celebri ai natiei noastre si pana la scriitori, poeti, artisti ori intelectuali ai „intelighentiei” romanesti etc., in cartea aceasta se regasesc doar cateva dintre cele mai faimoase personalitati romanesti ale tuturor timpurilor, dar si cativa oameni de exceptie despre care se stie mai putin, din pacate.

Cred ca niciodata nu este prea tarziu ca o oglinda a faptelor trecutului, a muncii si a excelentei in vietile celor „cari au fost”, sa serveasca drept pilda generatiilor contemporane si a celor ce vor veni. Jurnal cu oameni si povesti este o incercare de a spune cateva „povesti” despre identitate locala si nationala, amintind trecutul, si care indeamna la reflectii asupra viitorului. Exemplul personalitatilor din acest mic volum ne obliga sa fim mai buni, mai toleranti si mai drepti, ca indivizi si ca societate. Sunt si voi ramane la parerea ca niciodata nu este prea tarziu ca o oglinda a faptelor trecutului, a eforturilor, suferintelor ori jertfelor, dar si a marilor infaptuiri ale inaintasilor sa serveasca drept pilda generatiilor contemporane si a celor ce vin.


Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!