HĂRȚILE BASARABIEI ÎN REPREZENTĂRI CARTOGRAFICE, 26 noiembrie – 10 decembrie 2023, Muzeul Național al Țăranului Român

carturesti.ro

Expoziția este un gest de omagiu cu semnificație aparte, adus aniversării a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, precum și aniversării a 105 ani de la Marea Unire.
Expoziția își propune să arate cum, timp de cinci secole, a evoluat în reprezentările cartografice teritoriul a ceea ce înțelegem prin denumirea de „Basarabia”. Hărțile sunt produsul a mai multor școli cartografice: italiene, olandeze, germane, rusești, românești și chiar sovietice.
Frontierele Basarabiei trecute pe hărți reprezintă consecințe nemijlocite ale invaziilor barbare, turco-tătare, rusești și sovietice, precum și a înțelegerilor dintre Marile Puteri, ilustrând cum nu se poate mai bine statutul ei de provincie românească, precum și de teatru al „năvălirilor și războaielor străinilor“.
Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până la 10 decembrie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Luni, marți și cu ocazia sărbătorilor legale este închis.

Sursa: Evenimente muzealePoți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!