Iuliu Maniu si Marea Unire. Un vis devenit realitate

carturesti.ro
O carte despre un moment crucial al istoriei tarii noastre si despre unul dintre protagonistii sai principali e un prilej extraordinar de a ne regasi identitatea nationala, de a ne-o cultiva si exprima cu mandrie, tocmai acum, in aceste vremuri tulburi, in care ea pare sa nu mai conteze, sa nu mai insemne nimic.
 
Iuliu Maniu, supranumit si „sfinxul de la Badacin” pentru inflexibilitatea sa cand era vorba de compromisuri, a fost unul dintre cei mai mari politicieni pe care i-a avut Romania moderna si cea mai mare realizare a sa a fost dedicarea sa totala implinirii unui vis de secole al poporului nostru, acela al unei tari a tuturor romanilor, independenta, suverana, stapana pe destinul sau.
 
Un lucru reiese cert din aceasta lucrare: Romania Mare nu putea fi infaptuita decat de oameni mari, de un patriotism exemplar. 
 
Ceea ce ar trebui sa ne serveasca drept model daca vrem sa mai avem un viitor ca tara si neam.
  Sursa: libris.ro

Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!