Participare la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità” deschisă la Muzeul Național Roman din Roma (2)

carturesti.ro

Acum două zile, în 20 noiembrie, la Muzeul Național Roman din Roma (Termele lui Diocletian) din capitala Italiei, a fost vernisată expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”.
Muzeul nostru participă, la acest proiect expozițional deosebit, cu 13 artefacte, extraordinar de valoroase, reprezentative pentru perioada epocii romane, descoperite în județul Hunedoara.
Obiecte de Lapidarium (statuete, reliefuri și piese cu caracter funerar), obiecte din aur și din bronz (două din plăcuțele din aur de la Germisara, reprezentarea Meduzei de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, statuetă din bronz reprezentându-l pe zeul Mercurius, descoperită la Rapoltu Mare) se află expuse acum la Roma, alături de alte aproape 1000 de artefacte din colecțiile a 47 de muzee din România, pentru a încânta privirile celor ce le vizitează și pentru a spune, fiecare în felul său, povestea lumii romane!
Mulțumim Muzeului Național de Istorie a României București pentru invitație!
Participarea MCDR la acest eveniment a fost coordonată de arheolog dr. Oana Tutilă!
Mai multe informații:
https://www.mnir.ro/deschiderea-expozitiei-dacia…/…

Sursa: https://mcdr.ro/index.php/ro/expozitii-si-evenimente/expozitii-permanente/90-participare-la-expozitia-dacia-lultima-frontiera-della-romanita-deschisa-la-muzeul-national-roman-din-roma-2Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!