Colocviul „Medici evrei și asistența sanitară în spitalul israelit din Roman”

carturesti.ro

Muzeul de Istorie Roman organizează marți, 14 noiembrie, de la orele 12, colocviul cu tema „Medici evrei și asistența sanitară în spitalul israelit din Roman”. Activitatea se adresează publicului tânăr, fiind realizată în colaborare cu Asociația Cultural – Științifică Urbana și Colegiul Național „Roman Vodă” și valorifică fondul documentar și de imagini din colecția de iatroistorie „Dr. E. Cozarescu” a muzeului romașcan.

 Comunitatea israelită din Roman a avut un spital propriu, ce deservea populația evreiască din zonă, fiind susținut financiar de comunitate, atestat la 1870 și care a funcționat până în 1948. Pentru medicii care au lucrat  în cadrul acestui spital sunt realizate scurte schițe biografice:  dr. Adolf Elias, Leo Rabener, Max Ghinsberg, Avram Wechsler, Josef Wacher, Reznic Meer.

Responsabil de activitate: muzeograf Iulia Cristina Lazăr

Sursa: Complexul Muzeal Național Neamț – https://cmnn.ro/expozitie/colocviu_la_muzeul_de_istorie_roman/Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!