Lucrarea invită cititorul să facă o călătorie în trecutul îndepărtat al strămoșilor noștri. O Dacie în care oamenii credeau în nemurire luând moartea drept o punte de trecere spre lumea veșniciei și de aceea petreceau și se veseleau la înmormântări ca să jelească la nașterea de prunci.
O Dacie care avea Olimpul ei, Muntele sacru al dacilor numit Kogaion cu peștera tainică în care se adăposteau zeii care veneau pe Pământ să-i ajute pe oameni, dar și nenumărate alte locuri tainice a căror legende au ajuns până la noi.
Fiind atât de adânc înrădăcinate în viața de zi cu zi a strămoșilor noștri obiceiurile și tradițiile vechi au traversat veacurile și mileniile, iar multe din ele au ajuns până la noi ca dovezi de necontestat a originii dacice a românilor.
Propusă a fi o lucrare dedicată memoriei vechilor daci „Dacia mitologică” de Andrei Breabăn este portretul în oglindă a poporului român care, prin modul său de viață, credința, datinile și tradițiile pe care le respectă și azi se contopește cu strămoșii săi de acum câteva mii de ani.
O Dacie nu numai mitologică ci și una reală care trăiește și azi și va trăi în veci în spațiul rezemat pe culmile trainice ale Carpaților, străjuit de Nistru și Dunărea albastră, scăldat de apele limpezi ale Mării Negre, cu oameni harnici și mai ales plini de înțelepciune care vor duce mai departe credința în mântuire adusă dacilor de Zamolxis, iar mai târziu de Apostolul Andrei.
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:
- Carturesti
- Litera
- Librex
- Libris
- Cartepedia
- Okian.ro
- Librarie.net
- Compania de Librarii Bucuresti
- Anticexlibris
Mai multe articole
- ,,Decret. Deportare. Lagăr. Mărturii din colecția Muzeului Național de Istorie a României”
- MINAC – Ziua de 14 septembrie 2024 va fi una specială pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC) și, sperăm noi, pentru toți constănțenii și iubitorii de istorie. După 47 de ani, pe 16 septembrie (luni), expoziția permanentă a celui mai cunoscut muzeu dobrogean se va închide, întrucât edificiul ce găzduiește MINAC, monument istoric, va intra într-un amplu proces de restaurare. Povestea noastră însă va continua … pentru o perioadă, într-o nouă clădire, cu o expoziție permanentă care va grupa cele mai frumoase piese din patrimoniul de peste 400 000 de piese al MINAC, iar apoi, sperăm cât mai repede, din nou în sediul emblematic din Piața Ovidiu…
- Istorie medievală la Festivalul „Cetăți Transilvane” Sibiu
- Insemnari zilnice. Vol. 2, 1 ianuarie–30 iunie 1937
- Dumvirat et quattuorvirat dans la Dacie romaine
Similare