Cum a zdrobit armata romana incercarea rusilor de a proclama Republica Bolsevica Romania, in decembrie 1917. Povestea „uneia dintre cele mai dramatice nopti din istoria Romaniei”

carturesti.ro

Putine sunt momentele din istoria poporului roman care sa egaleze in dramatism noaptea de 21 spre 22 decembrie 1917 – una in care soarta statului s-a hotarat efectiv in cateva ore. Povestea interventiei decisive a armatei romane, care ajutata de ucraineni a zdrobit o incercare a rusilor bolsevizati de a lichida conducerea Romaniei si de a proclama republica sovietica, este excelent documentata istoric, relatata din zeci de surse, participanti directi la evenimente.

Cu toate acestea, ramane practic necunoscuta publicului larg din tara noastra – inca unul din multele efecte reziduale a 45 de ani de comunism.

Regele Ferdinand (asezat) intre ofiterii romani. Langa el, tinand harta, generalul Alexandru Averescu, comandantul Armatei a II-a. FOTO: IWM.org.uk

Citeste integral pe aktual24.ro.Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!