Recomandare carte de istorie – Evenimente din istoria razboiului romano-persan (603-628)


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro
Ultimul razboi dintre Persia Sasanida si Imperiul Roman de Rasarit (cunoscut sub denumirea traditionala de Imperiul Bizantin), desfasurat intre anii 603-628, a fost cel mai distrugator conflict din istoria confruntarilor celor doua imperii. Intre anii 603-623, persanii au cucerit numeroase teritorii romane precum Armenia, Mesopotamia, Siria, Palestina si Egiptul, amenintand inclusiv capitala, Constantinopol. Desi parea condamnat la disparitie, Bizantul a renascut din propria cenusa si a invins in final Persia.


Sursa: libhumanitas.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!