Recomandare carte de istorie – Eroi veșnic vii


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.
carturesti.ro

,,În paginile acestei cărți ne propunem să reînviem epopeea dramatică prin care au trecut peste 10.000 de militari români din Primul Război Mondial. Aceștia își dorm somnul de veci în aproape 40 de necropole poloneze. Ele sunt risipite pe întreg teritoriul acestei țări, de la Marea Baltică până în Tatra. Nu cunoaștem să fi existat în toată perioada de referință o idee sau un gând de cinstire a lor, prin fapte, așa cum au dovedit-o polonezii, francezii și alte naționalități în situații similare. România, doar în anii 20 ai secolului trecut, a făcut-o, spre cinstea liderilor de atunci, în Franța. În rest, s-a încălcat grosolan jurământul solemn luat de bravii înaintași, de cei care au realizat România Mare și care au hotărât, la Adunarea de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918, că ei și posteritatea se vor închina veșnic memoriei lor. S-au uitat cu desăvârșire spusele Dascălului neamului românesc, Nicolae Iorga: Neamul este etern prin cultul eroilor. Cu evlavia cuvenită, realizăm acest îndemn.” Nicolae Mareș


Sursa: libhumanitas.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!