Recomandare carte de istorie – Descopera istoria. Roma, noua putere din bazinul mediteraneean


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro
După cucerirea Italiei, Roma și-a îndreptat privirea spre Marea Mediterană. Curând au apărut primele conflicte de interese cu puterile regionale, ceea ce a dus la confruntări prelungite, cum ar fi războaiele punice și macedonene. Roma a ieșit victorioasă din toate, iar la sfârșitul secolului al II-lea î.Hr., domina bazinul mediteraneean. Cu toate acestea, aceleași cuceriri au dus la o criză profundă în republică. Rivalitatea dintre aristocrația tradițională și noii îmbogățiți, nevoile plebei urbane în creștere și cererile aliaților romani pentru drepturi politice, coroborate cu ambiția unor lideri politici, au sfârșit prin a rupe echilibrul de putere pe care se baza Republica romană.


Sursa: libhumanitas.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!