Recomandare carte de istorie – Descopera istoria. Alexandru cel Mare si elenismul


Foloseste codul PREMIUM20 pentru 20 de lei reducere atunci cand cumperi cele 12 editii Istorie Veche premium dintre martie 2022 si februarie 2023. Peste 12 ore de articole de istorie pe care le primesti pe email si pe care poti sa accesezi de oriunde ai internet pe mobil, tableta sau laptop/PC.cartepedia.ro
De-a lungul istoriei, puține personalități au stârnit atât de mult interes și fascinație ca Alexandru cel Mare (356–323 î.Hr.). În cuceririle sale, regele macedonean a ajuns până în India, a străbătut mii de kilometri prin lumea cunoscută și i-a învins pe puternicii persani. Dar imperiul lui Alexandru cel Mare nu a supraviețuit morții premature a cuceritorului său: generalii săi au împărțit vastul teritoriu și din noile lor regate au inaugurat epoca elenistică. În cele trei secole pe care s-a întins această perioadă, cultura și civilizația greacă s-au răspândit în întreaga lume, iar teritorii atât de eterogene precum Mesopotamia și Egiptul au fost elenizate. O fuziune de culturi care, fără îndoială, a îndeplinit visul de universalitate al lui Alexandru.


Sursa: libhumanitas.ro

Fii la curent cu noutati despre istorie

Email:
Poți să ne susții cumpărând cărți de la Carturesti, Litera, Librex, Libris, Cartepedia, Librarie.net, Okian.ro, Compania de Librării București, Anticariat-Unu sau Anticexlibris folosind linkurile de mai jos:

  1. Carturesti
  2. Litera
  3. Librex
  4. Libris
  5. Cartepedia
  6. Okian.ro
  7. Librarie.net
  8. Compania de Librarii Bucuresti
  9. Anticexlibris

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Continutul este protejat!